numen1 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Witam, Kolega ma do sprzedania lampy Bixsy https://www.olx.pl/oferta/a4-b7-lampy-bixenon-CID5-IDiQuZ3.html do tego żarniki nowe Philips 500K i przetwornice. Obecnie mam lampy zwykłe, żarówki h7, bez auto z poziomowaniem. Teraz pytanie czy warto wymieniać? I co jest jeszcze potrzebne do montażu? Zderzak wymieniałem i mam pod spryski, z zaślepkami.
koloboro Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Dnia 13.12.2016 o 10:16, numen1 napisał: Teraz pytanie czy warto wymieniać? I co jest jeszcze potrzebne do montażu? Warto. Różnica w oświetleniu drogi kolosalna. Ja właśnie jestem po "operacji przeszczepu" bixów do mojej A4. Potrzebne spryski ale już masz dobrą baze. Potrzebne adaptery wtyczek, bo w bixach są inne. Można kupić ale cena z kosmosu, Ja zrobiłem sam. Narysowałem w innym moim poście schemat. Potrzebna regulacja poziomu. Ja zrobiłem manualną na sterowniku silnika krokowego. Działa jak należy. No i odpowiednie kodowanie MCE (nie pamietam czy nie musi być w wersji HIGH, u mnie był z literką L na końcu)
Fido Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Dnia 13.12.2016 o 10:16, numen1 napisał: Zderzak wymieniałem i mam pod spryski, z zaślepkami. Założyć spryski. Byłem na przeglądzie i kazał uruchomić. Nie spryskasz lamp, nie podbije przeglądu.
Rekomendowane odpowiedzi