Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Radia oryginalne i zamienniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuje zagadnienie do szerszej dyskusji na temat radii oryginalnych oraz innych firm, jakie używacie w swoich B5.

Jak każdy wie w tym modelu miejsce na radio jest znacznie szersze niż standardowo. Jeśli zdecyduje się na radio nieoryginalne to można użyć specjalnych kostek do założenia po bokach radia jednak takie radio, z tego, co zaobserwowałem będzie zawsze wystawać na głębokość. Oprócz tego pozostaje jeszcze kwestia kolorystyki, podświetlenia radia i ogólnej estetyki.

Tu moje pytanie, jakie radia używacie i możecie polecić? Czy warto waszym zdaniem kupować radio oryginalne ze zmieniarką i do niej podpiąć np. odtwarzacz mp3? Czy od razu z wbudowanym odtwarzaczem CD (jak oryginalne radia radzą sobie z porysowanymi płytami) na allegro jest to wydatek min. 350zł. Czy radia typu Concert pasują idealnie do rocznika '95? Czy lepiej dołożyć i kupić takie, które będzie obsługiwało karty SD z wyjściem na USB?

Jak to wygląda u was, mile widziane zdjęcia jak dane radio się prezentuje na tle całego kokpitu.

Myślę, że ten temat pomoże w doborze radia wielu osobą, także zachęcam do zamieszczania zdjęć i opisywania swoich wrażej z użytkowania wybranego przez siebie radia.

Opublikowano
Proponuje zagadnienie do szerszej dyskusji na temat radii oryginalnych oraz innych firm

Temat nie przejdzie kolego :hi:

Oprócz tego pozostaje jeszcze kwestia kolorystyki, podświetlenia radia i ogólnej estetyki.

Jakie wybierzesz takie kupisz, kolorów nikt za ciebie dobierać nie będzie.

Tu moje pytanie, jakie radia używacie i możecie polecić?

hmm alpine z serii cde-988x bądź inne, tu też decyzja należy do ciebie, rozpatrz cenę i myśl, informacji na ten temat w internecie jest multum, użyj google.

Czy warto waszym zdaniem kupować radio oryginalne ze zmieniarką i do niej podpiąć np. odtwarzacz mp3?

:kox:

Jak to wygląda u was, mile widziane zdjęcia jak dane radio się prezentuje na tle całego kokpitu.

Zrób zdjęcie kokpitu i podstaw sobie w jakimś programie panele jakie tylko chcesz, bądź po prostu użyj wyobraźni.

Myślę, że ten temat pomoże w doborze radia wielu osobą, także zachęcam do zamieszczania zdjęć i opisywania swoich wrażej z użytkowania wybranego przez siebie radia.

Oj oj nie przejdzie niestety :good:

Tak ciężko Ci zdecydować? Widzę, że wypytujesz już o to od ładnych kilkunastu dni. Przestań zaśmiecać forum tylko zdecyduj sie na coś i kup to.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki, w tym temacie jest rzeczywiście całkiem sporo.

Przeszukałem jeszcze kilka wątków na temat samego radia Concert i wynika z nich, że bez specjalnego adaptera będzie kilka problemów z tym radiem w roczniku '95. Także pomijając już nawet kwestię samego fizycznego dopasowania, gra nie warta świeczki.

Jedyne, co warto rozważyć to starsza wersja Concerta na kasety i zmieniarka.

alpine z serii cde-988x

Dzięki, sprawdzę.

Zrób zdjęcie kokpitu i podstaw sobie w jakimś programie panele jakie tylko chcesz.

Metoda dobra, ale nie da się nią sprawdzić czy z radia nie powstaje tzw. "parapet"

Opublikowano

miałem dwa radia, jedno JVC a teraz Kenwood i żadnego parapetu nie było i nic specjalnie nie dobierałem poprostu kupiłem to co mi sie podobolo, jedynym wymaganiem było czerwone podświetlenie. Wiadomo, że standardowe radia nigdy nie będa pasowały tak dokladnie jak orginalne.

Opublikowano

ja mam oryginalne audi concert i nie mogę narzekać :) a jak bym wymieniał to tylko razem z konsolą środkową od poliftowej wersji na dużego concerta. może jakiś alpine lub coś innej formy gra troche lepiej ale wydaje mi sie że oryginalne bardzo dobrze sie prezentuje :)