nex Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 siema, słuchajcie dostał ktoś kiedys z was mandat z fotoradaru? Jak to wygląda bo przyszło mi z komisariatu wezwanie na wstawienie sie 8 stycznia do białego domku z sekcji ruchu drogowego , jako świadek w sprawie własnej. O co to moze chodzić? będą mi pokazywać fotki z fotoradaru? nie przysyłają ich do domu? Moze ktos z was miał kiedys takie coś i coś wie na ten temat, bo nawet nie wiem czy chodzi o fotoradar czy o co
nex Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2008 aha, to nie przysyłają zdjęc? Mam prawo się tłumaczyc z tego i mozliwosc negocjacji?
Gość Trzeniu Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 po co pytasz w wielu miejscach? idziesz się rozpoznać i tyle..
Gość sector Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Mnie nie było widać na zdjęciu , ale i tak musiałem zapłacić , bo żona powiedziała ,że to ja jechałem bo zawsze szybko jeżdżę - sziet... No i punkty poszły na mnie - sziet... no i nie miałem innego wyjścia 300zeta nie moje - sziet... ale biorę to na wesoło - hihi...
nex Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2008 jak na ograniczeniu 50 jechałem 150 to nie bedzie 300zeta - sziet
grzanek85 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Po nowym taryfikatorze to możesz zobaczyć jeszcze zero z tyłu do tych 300 tyle że punktów brak
Gość Trzeniu Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 jak na ograniczeniu 50 jechałem 150 to nie bedzie 300zeta - sziet Przekroczenie prędkości powyżej 51km/h to 500pln i 10pkt
bar.mag Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 -------------------------------------------------------------------------------- Cytat: nex Dzisiaj o 20:09 jak na ograniczeniu 50 jechałem 150 to nie bedzie 300zeta - sziet Przekroczenie prędkości powyżej 51km/h to 500pln i 10pkt w holandi 50+ i tracisz prawko do sprawy potem trzeba sie tlumaczyc w sadzie
domjenick Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 w holandi 50+ i tracisz prawko do sprawy potem trzeba sie tlumaczyc w sadzie ...w anglii,jak przekroczysz 110 mil(jakies 180) jak zatrzyma cie patrol-zabieraja prawko,laweta,sprawa w sadzie i ponowny egzamin,nie wiem ,jak jest w miescie,ale moze byc wiele mniej ,ale efekt ten sam,jesli zostaniesz uwieczniny na fotce,z taka predkoscia,na drugi dzien jest wezwanie z informacja i obowiazek ujawnienia kierowcy,jesli nie mozna rozpoznac na zdjeciu-koles jechal jakies 90 mil,na autostradzie-patrol,wezwanie -efekt sprawa w sadzie-grzywna 200funtow i pozbawienie prawka na dwa tygodnie...
nex Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2008 kto jest właścicielem auta? ja jak na ograniczeniu 50 jechałem 150 to nie bedzie 300zeta - sziet Przekroczenie prędkości powyżej 51km/h to 500pln i 10pkt od 400 do 500
Tomeks Opublikowano 31 Grudnia 2008 Opublikowano 31 Grudnia 2008 za niewskazanie jest mandat 200zl i bez punktów,ale to do się zrobić tylko jeżeli: fotka jest tyłu auta, kierującego nie da się rozpoznać, kierującym jest inna osoba niż właściciel(możesz odmówić składania zeznań gdyż mogą obciążyć członka najbliższej rodziny)
nex Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2008 za niewskazanie jest mandat 200zl i bez punktów,ale to do się zrobić tylko jeżeli: fotka jest tyłu auta, kierującego nie da się rozpoznać, kierującym jest inna osoba niż właściciel(możesz odmówić składania zeznań gdyż mogą obciążyć członka najbliższej rodziny) słuchaj więc jak będzie fotka z tyłu auta to co mam mówić? jak np na 50km/h będzie 100km/h. To co jak powiem że to nie ja i nie pamietam komu pozyczałem auto to nie dostane 500zł tylko 200?
Tomeks Opublikowano 31 Grudnia 2008 Opublikowano 31 Grudnia 2008 za niewskazanie jest mandat 200zl i bez punktów,ale to do się zrobić tylko jeżeli: fotka jest tyłu auta, kierującego nie da się rozpoznać, kierującym jest inna osoba niż właściciel(możesz odmówić składania zeznań gdyż mogą obciążyć członka najbliższej rodziny) słuchaj więc jak będzie fotka z tyłu auta to co mam mówić? jak np na 50km/h będzie 100km/h. To co jak powiem że to nie ja i nie pamietam komu pozyczałem auto to nie dostane 500zł tylko 200? dokładnie,ale czasami trafia się jakiś nadgorliwiec(ale to raczej w straży miejskiej ),więc mówisz że wiesz kto,ale odmawiasz składanie zeznań,gdyż mogą obciążyć członka najbliższej rodziny. Prawo do odmowy zeznań przysługuje tylko i wyłącznie małżonkom stron, ich wstępnym, zstępnym i rodzeństwu oraz powinowatym w tej samej linii lub stopniu, jak również osobom pozostającym ze stronami w stosunku przysposobienia. Prawo odmowy zeznań trwa po ustaniu małżeństwa lub rozwiązaniu stosunku przysposobienia. Ponadto świadkowi przysługuje prawo do odmowy udzielenia odpowiedzi na konkretne pytanie jeżeli zeznanie mogłoby narazić jego lub jego bliskich, wymienionych wyżej, na odpowiedzialność karną, hańbę lub dotkliwą i bezpośrednią szkodę majątkową albo jeżeli zeznanie miałoby być połączone z pogwałceniem istotnej tajemnicy zawodowej.
nex Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2008 właśnie dzwoniłem do znajomego policjanta i to nieprawda. Jesli nie wskaze kto jechał autem to ja dostane mandat taki jakie było przekroczenie gdyż mam obowiązek wiedzieć kto kieruje moim autem jako właściciel.
Gość Trzeniu Opublikowano 31 Grudnia 2008 Opublikowano 31 Grudnia 2008 właśnie dzwoniłem do znajomego policjanta i to nieprawda. Jesli nie wskaze kto jechał autem to ja dostane mandat taki jakie było przekroczenie gdyż mam obowiązek wiedzieć kto kieruje moim autem jako właściciel. niech Ci poda podstawę prawną i niech nie pierd... głupot. Jako osoba prywatna nie jesteś zobowiązany do prowadzenia książki pojazdu a samochód możesz pożyczać komu chcesz...
nex Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2008 właśnie dzwoniłem do znajomego policjanta i to nieprawda. Jesli nie wskaze kto jechał autem to ja dostane mandat taki jakie było przekroczenie gdyż mam obowiązek wiedzieć kto kieruje moim autem jako właściciel. niech Ci poda podstawę prawną i niech nie pierd... głupot. Jako osoba prywatna nie jesteś zobowiązany do prowadzenia książki pojazdu a samochód możesz pożyczać komu chcesz... moge pozyczac komu chce ale w razie czegos jak nie powiem kto nim jechał to ja jestem winny. Trzeniu to jedź napadnij na bank i spisza numery auta, pozniej przyjada po Ciebie a Ty powiesz ze to nie Ty i nie wiesz komu pozyczałeś bo nie prowadzisz ksiazki auta zobaczymy czy bedziesz mial przeje**** czy nie
Gość Trzeniu Opublikowano 31 Grudnia 2008 Opublikowano 31 Grudnia 2008 dobra , idz przyznaj się do winy , zapłać kasę , załap punkty i zamknijmy temat
nex Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2008 nie o to chodzi żeby się przekamarzać tylko wyjść z tego jak najlepiej
Rekomendowane odpowiedzi