Guciorro Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Witam, od pewnego czasu mam problem z odpalaniem A4 b6 2.5 180KM. Silnik nierowno odpala na zimnym silniku, tak jak by na poczatku nie lapal na wszystkie cylindry, taka sytuacja trwa ok 3 sekundy i praca silnika sie wyrownuje w dodatku przy odpalaniu zakopci na bialo. Czym zimniej tym gorzej a w dodatku wydaje mi sie ze wraz z pojawieniem sie tego problemu spalanie wzroslo.
lunatic Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Sprawdz swiece jak nie chodzi przy odpaleniu na wszystkie gary a zima zawsze troche wiecej spali.
lukirks83 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Witam, od pewnego czasu mam problem z odpalaniem A4 b6 2.5 180KM. Silnik nierowno odpala na zimnym silniku, tak jak by na poczatku nie lapal na wszystkie cylindry, taka sytuacja trwa ok 3 sekundy i praca silnika sie wyrownuje w dodatku przy odpalaniu zakopci na bialo. Czym zimniej tym gorzej a w dodatku wydaje mi sie ze wraz z pojawieniem sie tego problemu spalanie wzroslo. zrób logi 004,013 statyczne przy odpaleniu. Nie chcę Cie straszyć ale u mnie było to samo, winowajcą okazał sie jeden wtrysk, ale to temat juz bardzo kłótliwy https://a4-klub.pl/index.php?/topic/359349-ciezkie-odpalanie-tdi-temat-zbiorczy/page-1 poczytaj ten temat to sam zwątpisz
tomcio12345 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Najpierw sprawdź świece. Jak one okażą sie dobre, to faktycznie winowajcą może okazać się jakiś wtrysk.
Guciorro Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2017 4 swiece spalone wymienilem wszystkie i auto pali bez problemu.
tomcio12345 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Tyle dobrze, obeszło się w normalnych pieniądzach
Rekomendowane odpowiedzi