tpater95 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Witam Mam taki problem podczas jazdy przy włączonym ogrzewaniu samochód rozgrzewa się do 80 stopni bez włączonego ogrzewania rozgrzewa się do 90 włącze ogrzewanie to zaraz temperatura spadnie do 80
edekxp Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Można włączyć obieg wewnętrzny , nie będzie tak mocno schładzać płynu
tpater95 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2017 Znajomy ma taki sam samochód i u niego problemu takiego nie ma
quadral20004 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Jechalem dzisiaj odcinek 30km a na blacie caly czas 80 stopni. Nie przejmuj sie.mina mrozy mina te mankamenty
wojtekm Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Witam Mam taki problem podczas jazdy przy włączonym ogrzewaniu samochód rozgrzewa się do 80 stopni bez włączonego ogrzewania rozgrzewa się do 90 włącze ogrzewanie to zaraz temperatura spadnie do 80 Zauwazysz zmianę gdy temperatura na zewnątrz podniesie sie, wówczas i wskazanie płynu bedzie prawidłowe
edekxp Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) 30km trochę dużo, u mnie wystarczy z 10km, kiedyś miałem też podobnie trzeba było sporo przejechać w zimie.Brakowało oringu w termostacie, trochę puszczał na duży obieg.Po założeniu jest wszystko ok Edytowane 8 Stycznia 2017 przez edekxp
tpater95 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2017 Problem rozwiązany wymieniłem termostat i wszystko ok teraz przy mrozie ponad 15 stopni po przejechaniu 10km z włączonym ogrzewaniem rozgrzewa się do 90 i trzyma cały czas temperature.
Rekomendowane odpowiedzi