kami050 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witam, mam problem z tylna szyba w audi a4 b6 avant, ponieważ z niewiadomej przyczyna rozsypała sie w drobny mak w nocy, kupiłem klapę tylną z szybą bez osprzętu i tutaj mam pytanko czy łatwiej będzie przełożyć samą szybę z klapy do klapy czy założyć klapę z szybą, (klapa jest w tym samym kolorze ale ma troche rys), czy operacja przełożenia klapy nie przysporzy problemów? szyba ma uszczelkę której nawet w ASO nie można dokupić, czy da sie ją przkelić ze starej szyby? bede bardzo wdzięczny za odpowiedz
Fido Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Podjedź do fachowców którzy wymieniają szyby, na pewno doradzą.
15lolo Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 fachowcy wytną ci drutem i po uszczelce najtansza opcja przeloz klape, są maszynki indykcyjne, lub oscylacyjne ktorymi wytniesz, odkleisz szybe bez uszkodzenia uszczelki (radze szukac takiego zakladu co ma taki sprzet i wstawia szyby, przyciemnia)
kami050 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2017 Dzwoniłem do kilku firm zajmujacych sie wymiana szyb i w dwoch powiedziano mi , ze moga mi wymienić szybę nawet na nową albo uzywana i uszczelki nie zniszcza, czy jest sens przekladania w takim razie całej klapy?
Fido Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Jak twoja stara w lepszej kondycji to jest sens wymiany samej szyby.
Rekomendowane odpowiedzi