Opublikowano 3 Czerwca 20242 l @Muskel1 a może masz informacje odnośnie tego co napisałem wyżej? Chodzi o kodowanie lamp Matrix w A5/S5? Czy w ten sam sposób można odróżnić lampy w tym modelu ?
Opublikowano 3 Czerwca 20242 l Podobnie jak w B9 są to dwie różne lampy z różnymi sterownikami. Odróżnisz także po soczewce. Kodowaniem nie uruchomisz funkcji Matrix bo to inny hardware.
Opublikowano 3 Czerwca 20242 l Właśnie się przyjrzałem swoim lampom . Bardziej chodziło mi o to czy na rynek np inny niż europejski nie idą lampy Matrix z zakodowaną funkcją tylko FullLed bo takie info gdzies wyczytałem na forum z USA, natomiast tak jak pisałem wcześniej nie jest to nic potwierdzonego. Nie przyglądałem się nigdy na tyle w Audi z USA na aukcjach czy są tam może właśnie lampy Matrix bo większość przyjeżdża raczej na full ledach. Nie wiem natomiast jak jest z A4B9 bo tam widywałem różne lampy. Zapewne w matrixach jest jeszcze jeden dodatkowy moduł w lampie. Edytowane 3 Czerwca 20242 l przez minimum93
Opublikowano 3 Czerwca 20242 l Tak jak napisałem, to nie jest kwestia kodowania i na rynek NAR szły tylko full LED bez matrix.
Opublikowano 4 Czerwca 20242 l 15 godzin temu, minimum93 napisał(a): Bardziej chodziło mi o to czy na rynek np inny niż europejski nie idą lampy Matrix z zakodowaną funkcją tylko FullLed bo takie info gdzies wyczytałem na forum z USA, natomiast tak jak pisałem wcześniej nie jest to nic potwierdzonego. to troche dziwne by bylo, na pewno matrix sa drozsze w produkcji. W USA dopiero od 2022 roku dopuszczono swiatla Matrix- wiec zapewne wszystko starsze nie mialo montowanych matrixow. Natomiast od 2022 pewnie w wyzszych wersjach wyposazenia matrixy sa. Niestety ze zdjec aukcyjnych ciezko bedzie rozpoznac... najlepiej poporosic o rozkodowanie VIN jak juz bedziesz mial upatrzony konkretne auto.
Opublikowano 18 Sierpnia 20241 r Witam dołączę się do tematu znalazłem uzywana lampę wersja usa i mam pytanko główny nr części jest zgodny ale różnią się numery które są powyżej na tabliczce, i tu pytanie czy lampa zakupiona z 2021 roku może mieć jakiś problem z uruchomieniem czy raczej bez znaczenia, dodam że moja lampa jest z 2023 roku, wstawać zdjęcia do porównania.
Opublikowano 6 Września 20241 r A powiedzcie mi jak to jest z tylnymi lampami bez dynamiki kierunkowskazu. Czy kierunki powinny mrygać tylko w jednej części lampy czy w obydwu (klapa i błotnik)? Skąd moje pytanie? Widziałem gdzieś jakieś moduły które imitują dynamikę poprzez opóźnienie jednej części kierunkowskaz ale u siebie zauważyłem że z tyłu mika tylko kierunek na błotniku lampy a w klapie już nie. Jak to jest? Edytowane 6 Września 20241 r przez Mockery
Opublikowano 6 Września 20241 r 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Bo masz pewnie lampy halogenowe a nie ledowe. Czyli , że wszystko jest okay?
Opublikowano 6 Września 20241 r 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Jakie masz lampy? W sensie przednie reflektory? Xenony.
Opublikowano 6 Września 20241 r Z przodu xenon a z tyłu masz lampy halogenowe, w nich są zwykłe żarówki halogenowe i tylko na zewnątrz kierunkowskazy. Wszystko jest tak jak ma być.
Opublikowano 6 Września 20241 r 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Z przodu xenon a z tyłu masz lampy halogenowe, w nich są zwykłe żarówki halogenowe i tylko na zewnątrz kierunkowskazy. Wszystko jest tak jak ma być. Uspokoiłeś mnie i wyczerpałeś jak zwykle moją ciekawość
Opublikowano 2 Stycznia 20251 r Mam pytanie. Audi a6 c8 posida reflektory MATRIX Beam, czy jest możliwość doposażenia MATRIX HD? Jeśli coś źle napisałem to proszę poprawić mnie
Opublikowano 2 Stycznia 20251 r Da się. Nowe lampy ze sterownikami, kodowanie sterowników 09 i A5 oraz wgranie parametryzacji do tych obu sterowników. Następnie kalibracja matrixów.
Opublikowano 2 Stycznia 20251 r W dniu 3.06.2024 o 15:36, minimum93 napisał(a): Właśnie się przyjrzałem swoim lampom . Bardziej chodziło mi o to czy na rynek np inny niż europejski nie idą lampy Matrix z zakodowaną funkcją tylko FullLed bo takie info gdzies wyczytałem na forum z USA, natomiast tak jak pisałem wcześniej nie jest to nic potwierdzonego. Nie przyglądałem się nigdy na tyle w Audi z USA na aukcjach czy są tam może właśnie lampy Matrix bo większość przyjeżdża raczej na full ledach. Nie wiem natomiast jak jest z A4B9 bo tam widywałem różne lampy. Zapewne w matrixach jest jeszcze jeden dodatkowy moduł w lampie. Wiem że w audi e-tron SUV , była możliwość wykupienia funkcji matrix w światłach przez abonament w aplikacji my -audi , widziałem kiedyś na YouTube jak ktoś z Norwegii tak zrobił.
Opublikowano 2 Stycznia 20251 r W A6 C8 lampy Matrix oraz lampy Matrix HD to fizycznie całkiem inne lampy.
Opublikowano 2 Stycznia 20251 r 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Da się. Nowe lampy ze sterownikami, kodowanie sterowników 09 i A5 oraz wgranie parametryzacji do tych obu sterowników. Następnie kalibracja matrixów. Dzięki za informację. Czekam jeszcze na info od znajomego z ASO czy da radę mi to zrobić
Opublikowano 6 Stycznia 20251 r W dniu 2.01.2025 o 20:39, Muskel1 napisał(a): ASO oficjalnie takiego upgrade nie wykona. znajomy pracuje a po godzinach robi swoje.