Opublikowano 12 Lutego 20251 r Jeszcze wracając do tematu czy były różne wersje jeżeli chodzi o przyciemnienie lamp tylnych? Czy jedynym słusznym wyborem dla sedana, kierownica po lewej stronie, wersja europejska, lampy LED, część wewnętrzna (zabudowa w klapę) strony lewej to 8W5945093C?
Opublikowano 2 Września 20252 Wrz Czołem! od niedawna jestem posiadaczem polifta z bieda-ledami (czyli podstawowymi). Coraz bardziej nęci mnie by je wymienić na fulle lub matrixy. Wątek cały przeczytałem - takich wyzwań tu chyba nikt nie miał (było przejście z ksenonów, z full-ledów, ale z bieda-lodów nie widziałem). Czy ktoś z Was miał do czynienia z takim upgradem. To tylko lampy, czy też BCM1 albo inne bajery?
Opublikowano 3 Września 20253 Wrz W A4 B9 przedlifcie upgrade z Xenon na LED wymagał wymiany BCM1. W polifcie, z tego co wiem, nie ma konieczności wymiany BCM1 przy upgrade z basic na full LED. Odpowiednie kodowanie i podłączenie. Wrzuć pełny auto-scan zobaczymy jakie sterowniki tam siedzą. Edytowane 3 Września 20253 Wrz przez Muskel1
Opublikowano 3 Września 20253 Wrz Dzięki za odpowiedź @Muskel1! Złapię kumpla z komputerem to wrzucę tu i pingnę!
Opublikowano 1 Grudnia 20251 Gru Cześć, wyjaśni ktoś różnicę miedzy tymi ledami z pomarańczowym i białym.
Opublikowano 1 Grudnia 20251 Gru @Kapsel90GKS to nie są ledy tylko pomarańczowe odblaski w wersji amerykańskiej
Opublikowano 1 Grudnia 20251 Gru 1 godzinę temu, Hugo napisał(a): @Kapsel90GKS to nie są ledy tylko pomarańczowe odblaski w wersji amerykańskiej Zarówno odblask jak i LED do obrysówek, które występują w USA
Opublikowano 1 Grudnia 20251 Gru @Muskel1 dzięki za sprostowanie 🙌 Byłem przekonany, że tam jest sam odblask 🫣
Opublikowano 1 Grudnia 20251 Gru Nie ma sprawy W przedliftowych lampach też był tam LED, ale odblask był na zderzaku, a nie w lampach. Edytowane 1 Grudnia 20251 Gru przez Muskel1
Opublikowano 29 Grudnia 202529 Gru @Muskel1, czy jeśli mam fizycznie reflektor Matrix i kamerę pod lusterkiem, to potrzeba dużo zachodu, żeby uruchomić tą funkcję wycinania aut? W tym momencie tylko automatycznie przełącza z długich na krótkie. Poniżej reflektor jaki mam i kamera na szybie. Z góry dzięki za odpowiedź.
Opublikowano 4 Maja4 Maj W dniu 8.05.2019 o 00:32, Kosmita napisał(a):Przecież to widać na handlarzy to nie patrz. Często nawet właściciele piszą, że jest matrix, a mają full led :d pamiętajmy też, że spryskiwacz może wystąpić jako w zwykłych ledach - jest to opcja w konfigu.najłatwiej widać po modułach - jeżeli obok świateł minania są 3 kwadraciki tzn, że to matrix, jak nie ma nic to full led. Matrix też MUSI miec kamere z przodu, którą widać na przedniej szybie przy lusterku, więc jak nie ma kamery to na pewno led (ledy też mogą mieć kamerę, ale jak nie ma kamery to na pewno nie matrix).
Opublikowano 4 Maja4 Maj Teraz, bajerek napisał(a): W dniu 8.05.2019 o 00:32, Kosmita napisał(a): Przecież to widać na handlarzy to nie patrz. Często nawet właściciele piszą, że jest matrix, a mają full led :d witam mam pytanie czy w matrixach bez rozklejania mozna wymienic wiatraczek od strony modolu bo mi padł