Skocz do zawartości
IGNOROWANY

1.9 TDI AFF - Kręci ale nie odpala, co zrobić ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dwa dni temu zepsuła mi sie pompa sprzęgła, postanowilem że naprawie to sam. Wjechałem na podjazdy, wymontowałem to co było trzeba, założyłem nową pompe, chciałem go odpalić żeby zobaczyć czy wszystko jest ok. Przekręcam kluczyk, silnik kręci w najlepsze ale nie chce odpalić, odkręciłem wtrysk żeby zobaczyć czy paliwo leci i tam widać że paliwo nie dochodzi. Jaka może być przyczyna? bezpieczniki? czy może coś innego? prosze o szybką pomoc

Opublikowano

Pod pokrywą sterownika silnika znajdziesz przekaźniki i schowany za nimi bezpiecznik 15A - być może to ten się spalił, nic na pewno. Komunikacja ze sterownikiem jest ?

Opublikowano

wszystkie kontrolki sie świecą wiec chyba komunikacja jest.  Jak wymieniałem pompe sprzęgła to odkręcałem tą skrzynke z przekażnikami żeby ją troche przesunąć bo przeszkadzała, teraz zima, wszędzie mokro, może naleciało tam wody, może mieć to jakiś wpływ?

Opublikowano (edytowane)

Kolego !!!

Jeśli prosisz o pomoc to uzupełnij profil by było wiadomo o jaki silnik chodzi lub opisz go w poście  bo wróżki tutaj raczej nie znajdziesz j ;)

Edytowane przez OLIVER
Opublikowano

Sprawdziłeś co napisałem czy mamy pojechać i Ci to naprawić ?

Opublikowano
12 godzin temu, Mateusz Ziółkowski napisał:

Uzupełniłem :) więc czekam na pomoc

Nie znam takiego kodu silnika ...Jaki masz podany w profilu ..Więc nie pomogę Ci :)

Opublikowano

o sory zły kod zaznaczyłem, już poprawione

sprawdziłem wszystkie możliwe bezpieczniki w skrzynce pod klapą i przy drzwiach kierowcy, wszystkie są dobre, co dalej powinienem sprawdzic?

Opublikowano

Masz rope we filtrze paliwa?
Podepnij vaga i sprawdź błędy.