Mateusz Ziółkowski Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Witam, dwa dni temu zepsuła mi sie pompa sprzęgła, postanowilem że naprawie to sam. Wjechałem na podjazdy, wymontowałem to co było trzeba, założyłem nową pompe, chciałem go odpalić żeby zobaczyć czy wszystko jest ok. Przekręcam kluczyk, silnik kręci w najlepsze ale nie chce odpalić, odkręciłem wtrysk żeby zobaczyć czy paliwo leci i tam widać że paliwo nie dochodzi. Jaka może być przyczyna? bezpieczniki? czy może coś innego? prosze o szybką pomoc
kaczorvw Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Pod pokrywą sterownika silnika znajdziesz przekaźniki i schowany za nimi bezpiecznik 15A - być może to ten się spalił, nic na pewno. Komunikacja ze sterownikiem jest ?
Mateusz Ziółkowski Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2017 wszystkie kontrolki sie świecą wiec chyba komunikacja jest. Jak wymieniałem pompe sprzęgła to odkręcałem tą skrzynke z przekażnikami żeby ją troche przesunąć bo przeszkadzała, teraz zima, wszędzie mokro, może naleciało tam wody, może mieć to jakiś wpływ?
OLIVER Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Kolego !!! Jeśli prosisz o pomoc to uzupełnij profil by było wiadomo o jaki silnik chodzi lub opisz go w poście bo wróżki tutaj raczej nie znajdziesz j Edytowane 17 Stycznia 2017 przez OLIVER
Mateusz Ziółkowski Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2017 Uzupełniłem więc czekam na pomoc
kaczorvw Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Sprawdziłeś co napisałem czy mamy pojechać i Ci to naprawić ?
OLIVER Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 12 godzin temu, Mateusz Ziółkowski napisał: Uzupełniłem więc czekam na pomoc Nie znam takiego kodu silnika ...Jaki masz podany w profilu ..Więc nie pomogę Ci
Mateusz Ziółkowski Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 o sory zły kod zaznaczyłem, już poprawione sprawdziłem wszystkie możliwe bezpieczniki w skrzynce pod klapą i przy drzwiach kierowcy, wszystkie są dobre, co dalej powinienem sprawdzic?
Hezen Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Masz rope we filtrze paliwa?Podepnij vaga i sprawdź błędy.
Rekomendowane odpowiedzi