tomaszz226 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Witam proszę o pomoc lub wskazanie kogoś z okolic Wrocławia kto pomógł by ogarnąć ten problem . Check wyskuje po ok 30 km. Wymienione: przepływomierz, nowa sonda lamda (orginalna Boscha ) wyczyszczona i adoptowana przepustnica. Nie łapie lewego powietrza ( uszczelnienie i wymienione wszystkie wężyki) Zostawiłem już u mechanika masę kasy a on teraz twierdzi że trzeba wymienić katalizator, być może sondę diagnostyczna, lub trzeba będzie założyć emulator bo to przez LPG. Czytałem że można tą sondę wyłączyć? ? Może to jest jakieś rozwiązanie? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Edytowane 18 Stycznia 2017 przez tomaszz226
zwonko Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zacznij od wyjeżdżenia LPG, zakręcenia jego dopływu na butli, skasowania błędów i jazdy na Pb. Zobacz czy błąd wyskoczy ponownie. Wygoogluj "diagnostyka sond lambda 1.8T" i przeczytaj 5 razy.
tomaszz226 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Dzięki za podpowiedź. Dodam tylko że jeździłem już tylko na samej Pb ale ten sam błąd również się pojawiał. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez tomaszz226
zwonko Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Z zakręconym LPG? Przepatrz dobrze wydech czy nie ma dziur. Przyglądnij się pierwszej i drugiej sondzie co pokazują, najlepiej zrób logi na wolnych. Powiedz co pokazuje grupa 032 (ważne-> NIE po kasowaniu błędów. Jeśli kasowałeś niedawno to trzeba trochę pojeździć ~50km).http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/16804/P0420/001056
Łukasz13 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Kat jest zużyty, norma w alt. Ratuje CIę wymiana na sprawny, albo jakieś emulatory na drugą sonde(to nie zawsze działa), ewentulanie usunięcie diagnostyki kata w ecu.
tomaszz226 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2017 Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Jutro jestem umówiony na wymianę katalizatora na inny, używany. Mam tylko nadzieję że to będzie sprawny... bo różnie to może być z używanym.
Rekomendowane odpowiedzi