Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wskaznik paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ze wskaznikiem paliwa w sumie to po zmianie licznika na fis moze wczesnej tez tak bylo ale uwagi nie zwrocilem. A wiec tak jak zatankuje wskazuwka normanie pojdzie do gory ale podczas jazdy wskazówka opada tak jak bym mial wir w baku po zrobieniu 20 km wskazówka z polowy zbiornika spada do zera i tak zostaje az do nastepnego tankowania albo odłaczenia akumulatora. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wyciągnij pływak z baku, tam trzeba taką płytkę w nim przeczyścić bo sie pewnie syf na niej zebrał i źle mierzy poziom paliwa. To tańsze wyjście, gorzej jak pływak całkowicie walnięty, to kilka stówek nie Twoje ;/

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Jeszcze nic nie czyściłem  ale zauwazylem ze wskazówka normalnie pokazuje do czasu jak jest bisko rezerwy wtedy leci w dół. A jak w zbiorniku ruszam pływakiem to wskazówka reaguje 

Opublikowano

To będziesz miał albo pływak do przeczyszczenia (akurat w tym dolnym poziomie zebrał się brud) albo zegar już źle reaguje na podawane mu napięcie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie problem ze wskazaniami poziomu paliwa był związany z awarią procesora w liczniku.

Opublikowano

zrób test wskaźników vagiem aby wykluczyć błąd licznika. Wtedy zostanie tylko płytka do przeczyszczenia papierkiem np 2500

Opublikowano
Godzinę temu, sebaa692 napisał:

zrób test wskaźników vagiem aby wykluczyć błąd licznika

Nie jestem ekspertem, ale miałem (i częściowo dalej mam) podobny problem. Robiłem testy wskaźników i wychodziły ok, a mimo to procesor wymagał wymiany (brał lewy prąd i przekłamywał wskazanie wskaźnika poziomu paliwa), więc pozytywny wynik testu wskaźników niekoniecznie wyklucza licznik jako winowajcę.

Opublikowano
1 godzinę temu, a-2 napisał:

Nie jestem ekspertem, ale miałem (i częściowo dalej mam) podobny problem. Robiłem testy wskaźników i wychodziły ok, a mimo to procesor wymagał wymiany (brał lewy prąd i przekłamywał wskazanie wskaźnika poziomu paliwa), więc pozytywny wynik testu wskaźników niekoniecznie wyklucza licznik jako winowajcę.

Również ekspertem nie jestem ale test może nam sporo powiedzieć.

Opublikowano

jaki tam licznik siedzi ? jesli pol fis to licznik uwalony przerabialem temat

Opublikowano

Ja mam właściwie to samo, chociaż wskaźnik paliwa trochę oszukuje (pokazuje o 5l za mało paliwa) to temperatura pokazuje złe wartości. Raczej nie będe naprawiać samego wskaźnika temperatury, tylko sprawię sobie nowy licznik z pełnym fisem i wskazówkami z naładowania akumulatora i doładowania sprężarki. Nie wiem tylko z jakiego modelu mam go szukać, pomożecie?

Opublikowano
Ja mam właściwie to samo, chociaż wskaźnik paliwa trochę oszukuje (pokazuje o 5l za mało paliwa) to temperatura pokazuje złe wartości. Raczej nie będe naprawiać samego wskaźnika temperatury, tylko sprawię sobie nowy licznik z pełnym fisem i wskazówkami z naładowania akumulatora i doładowania sprężarki. Nie wiem tylko z jakiego modelu mam go szukać, pomożecie?

Nie ma licznika który wskazuje doładowanie sprężarki. Jest ładowanie i temp. oleju.
Opublikowano
Dnia 25.06.2017 o 23:24, marcin_franz napisał:

Nie ma licznika który wskazuje doładowanie sprężarki. Jest ładowanie i temp. oleju.

Pomyliło mi się :facepalm: temp. oleju :D

Opublikowano
Pomyliło mi się :facepalm: temp. oleju [emoji3]

Jakbyś szukał, to posiadam licznik z idealnym fisem. Jak coś to PW [emoji6]