A4CCH Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) Witam, jakiś czas temu zmieniałem od strony pasażera wahacze jeden górny drugi dolny (pewnie wiecie jak się sworzeń rozbija ). Po tym zabiegu nieraz jak dojeżdżam pomału do skrzyżowania, bądź gdzieś indziej, włącza się chyba ABS (coś brzęczy z 2sec +/-). Występuję to już jakiś czas i mnie nie pokoi, bywa że raz jest tego więcej, nieraz kilka dni potrafi nie robić. Występuje to tylko i wyłącznie podczas bardzo delikatnego hamowania przy małych prędkościach od 20km/h w dół te 20 to już nawet na wyrost. Co może być grane, odległości czujników ABS, czy jakieś inne pomysły ? Jak to brzęczy i wciskam pedał mocniej to nieraz jakby lekko wpadnie i auto gwałtowniej zahamuje. Raz mi się zdarzyło że wciskałem i nie hamowało auto jakiś czas (mocno naciskałem na pedał) ale jak wskoczyło to auto zatrzymało się w miejscu. Oooo bym zapomniał VAG nie pokazuję żadnych błędów. Edytowane 20 Stycznia 2017 przez A4CCH
A4CCH Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) 10 godzin temu, Dev napisał: Dobij czujniki i będzie ok Czyli nie muszę nic ustawiać tylko je dopchnąć tak ? A co tam dokładnie dopchnąć, bo nigdy takich rzeczy nie robiłem a nie chce nic przestawić. Myślę że jak coś się stało to raczej od strony pasażera, bo trochę się tłukło żeby sworzeń rozbić. Edytowane 21 Stycznia 2017 przez A4CCH
karaluch8 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Wlasnie przez to ze tak tlukles, wysunal sie lekko czujnik abs. przylukaj sobie gdzie idzie kabel do i pierdyknij go z dwa razy. abs tak sie zachowuje bo nie zczytuje predkosci.
jacek70 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Ustaw czujnik a szczelina ma być 0.6-0.8mm
A4CCH Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2017 10 godzin temu, karaluch8 napisał: Wlasnie przez to ze tak tlukles, wysunal sie lekko czujnik abs. przylukaj sobie gdzie idzie kabel do i pierdyknij go z dwa razy. abs tak sie zachowuje bo nie zczytuje predkosci. Jutro może jak znajdę chwile to zwale koło i go poszukam, puknąć go gumowym młoteczkiem z wyczuciem ? czy raczej próbować ręcznie ?
karaluch8 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Może i być gumowym młotkiem. Na prawde, puknij z dwa razy z wyczuciem i będzie po robocie.
A4CCH Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Zrobiłem jak mówiliście, zwaliłem tylko koło, dobiłem lekko, no i 3 dni jazdy i puki co spokój, a próbowałem na różne sposoby to włączyć. Chyba po sprawie Dziękuje za pomoc, potem patrzyłem to w sumie na "*hama" by szło dobić nawet bez ściągania koła Edytowane 26 Stycznia 2017 przez A4CCH
karaluch8 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Tak. Da sie to na lajcie zrobic bez sciagania kola.
Rekomendowane odpowiedzi