Ralen Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 (edytowane) Siemaneczko Dziś zaobserwowałem u siebie problem. Po wyjęciu kluczyka, zgaszeniu świateł i zamknięciu samochodu nie gasną mi podświetlenia kilku przycisków wewnątrz, tj: świeci się podświetlenie ESP Świeci się zapalniczka Świeci się włącznik świateł Świeci się podświetlenie przycisków od lampki ambiente w górnej podsufitce (ale tylko te przyciski które dają oświetlenie na stronę, główny się nie świeci) - świeci na przodzie i z tyłu. Wcześniej problemu nie było, dziś zauważyłem. Nie miałem robionej przekładki z anglika, nic w tym stylu. Macie jakieś pomysły ? Czy zostaje mi tylko elektryk ? Miał ktoś taki przypadek ? Edytowane 24 Stycznia 2017 przez Ralen
Kamil Damaszke Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Hej dzis mi to samo sie przytrafilo. Wyjełem bezpiecznik od oświetlenia kabinowego i jest ok. Sterownik ?
Ralen Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) Nie wiem. Wczoraj ruszałem bezpiecznikami i nic się nie zmieniło więc zostawiłem auto w ten sposób na noc. Stało zapalone całą noc. Rano też się świeciło, odpaliłem auto i pojechałem do pracy 50km. Dałem nawiew na nogi na całą drogę żeby suszył wilgoć pod tapicerką - po lewej stronie od nóg kierowcy, przy podstopniku znajduje się panel z kostkami. Jak dojechałem do pracy to jeszcze się tam coś świeciło. Jak wsiadłem o 18 do auta do było ciemniutko, po problemie, samo się naprawiło. Myślę że podeszła wilgoć do sterownika albo gdzieś na kostki i lewe napięcie dostawał gdzieś. Obeschło i wróciło do normy Póki co temat uważam za zamknięty. Edytowane 25 Stycznia 2017 przez Ralen
jacek70 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zaglądnij pod dywan do MK zanim będzie za późno i padnie coś innego poważniejszego. Sprawdź pod kątem wilgoci.
Ralen Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2017 czyli tam gdzie napisałem, ta ? on jest tam w nogach ? dobrze kojarzę Jacku ?
Lukasz_mk2 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) moduł komfortu znajduje się pod nogami kierowcy, ale żeby się do niego dobrać należało by zdemontować osłone progu oraz fotel. W załączniku masz opis jak się do niego dostać (str. 2 od punktu 1) Montaż el lusterek A4 B6.pdf Edytowane 26 Stycznia 2017 przez Lukasz_mk2
Ralen Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2017 Ja to wiem tylko pytałem czy to ten moduł tam siedzi przeprowadzałeem kable od nagłośnienia tamtedy i go widziałem
Rekomendowane odpowiedzi