cichy3510 Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Czy ktoś może używał z was metalowych tulejek do naprawy zerwanego gwintu w głowicy od świecy takich jak na zdjęciu . ,Nie chodzi mi o Helicoil. Edytowane 5 Lutego 2017 przez cichy3510
Musashi Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 rozumiem, że głowica zamontowana na bloku. co z opiłkami powstałymi w czasie gwintowania/rozwiercania?
cichy3510 Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) Mechanik który mi powiedział o tych tulejkach twierdzi że on ucina starą świecę w połowie między gwintem a częścią grzewczą świecy i na czas naprawy wkłada ja do otworu od świecy. Po skończonej robocie wszystko dmucha kompresorem i wyciąga ta świece za pomocą magnesu. A drugi sposób to włożenie np. kawałka ręcznika papierowego i i delikatne upchniecie tak żeby zablokować otwór wewnątrz. Po nawierceniu oddessanie wszystkiego odkurzaczem i znów to samo z nagwintowywanoem. Edytowane 6 Lutego 2017 przez cichy3510
michcio1985 Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 dziwne metody ma twój mechanik...........
Musashi Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 jeżeli ten ręcznik papierowy namoknie wilgocią lub olejem to się go z otworu pozbędziesz wpychając jedynie do komory spalania 2 godziny temu, cichy3510 napisał: Po skończonej robocie wszystko dmucha kompresorem i wyciąga ta świece za pomocą magnesu. i rozdmuch*je opiłki na pokrytą olejem głowicę? jak zamierza je usunąć np. z przestrzeni wewn. sprężyn zaworowych?
cichy3510 Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Opublikowano 6 Lutego 2017 Po prostu szukam sposobu naprawy tego problemu bez zdejmowania głowicy, bo w UK nie znam godnego polecenia warsztatu gdzie mógłbym dać głowicę do naprawy , a wysyłka jej do Polski jest ostatecznością. A jest według was jak inna opcja naprawy bez zdejmowania głowicy?
nik23 Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) 9 godzin temu, cichy3510 napisał: Mechanik który mi powiedział o tych tulejkach twierdzi że on ucina starą świecę w połowie między gwintem a częścią grzewczą świecy i na czas naprawy wkłada ja do otworu od świecy. Po skończonej robocie wszystko dmucha kompresorem i wyciąga ta świece za pomocą magnesu. . Ten sposób niewydaje mi sie zły jeżeli tylko dobrze osadzi tą uciętą świece a potem odessie dokładnie opiłki to ma to prawo sie udac, Edytowane 6 Lutego 2017 przez nik23
Rekomendowane odpowiedzi