Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Rejestracja Anglika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanko. Przymierzam się do przekładki b6 dla siebie i mam pytanie jak to jest teraz z oplatami? Weszly już w zycie nowe stawki akcyzy czy jeszcze jest po staremu. I jakie opłaty mnie czekaja? podatek 500zl znieśli od nowego roku za auto sprowadzeone? Z góry dzięki za informacje.

Opublikowano (edytowane)

Wzrost cen akcyz ma nastąpić bodajże od marca więc póki co jest po staremu. A co do opłat to właśnie akcyza, tłumaczenia papierów, przegląd i rejestracja no i jeśli sam sobie to autko przywozisz a nie bierzesz np z komisu gdzie ci ktoś fakturę na to wystawi no to chyba zostaje skarbówka. Recykling znieśli już jakieś dobre pół roku temu jeśli o ten podatek ci chodzi bo ja nie płaciłem już czegoś takiego a 3 tygodnie temu to wszystko załatwiałem. Tyle że nie wiem jak to z anglikami wygląda ale pewnie tak samo. 

Jeśli jest ktoś kto w tym siedzi na bieżąco to napewno mnie poprawi :D    

Pozdrawiam

Edytowane przez patryq633
Opublikowano

Skarbówka też już odpadła za sprowadzone auta, została akcyza po staremu, tłumaczenia (ja zawsze pisze umowę np PL-DE i odpada jej tłumaczenie) czyli zostaje tylko brief, przegląd no i 256 zł Urząd komunikacji za tablice, dowód.  
Mnie tylko ostatnio wkurw.... celnik bo przywiozłem auto żonie i zawsze przynajmniej u nas biorą do akcyzy wartość z Eurotax bo większość zaniża trochę umowy a u mnie na umowie było więcej jak takie auto w Eurotaxie i musiałem zapłacić jednak od umowy ale jak przy poprzednim aucie miałem mniej na umowie to policzył mi z eurotaxu.