marek232 Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 (edytowane) Witam, mam problem z biegami a mianowicie przy przeciągnięciu auta na 1 i szybkiej zmianie na 2 następuje delikatny zgrzyt i wskakuje nie od razu. Podobnie przy zmianie z 2 na 3. Problem zaczął się po wymianie koła dwumasowego, tarcza docisk nie były zmieniane ponieważ ich stan był idealny. Robił to mój znajomy i ewidentnie coś poszło nie tak, jak myślicie od czego zacząć, co może być powodem? Edytowane 9 Lutego 2017 przez marek232
Automet1992 Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 A co założyliście ? nowe koło dwumasowe ? czy było coś kombinowane z zwykłym kołem ? albo co lepsze może próbował naprawić stare ? chociaż nie szedł bym w te str ..... sprawdz czy kolega jak ci to wymieniał to cięgna z linek dobrze dokręcił ustawił , czy czegoś nie przygiął przez przypadek bo tu bym najpierw to sprawdził i spróbował podregulować bo jeżeli był oby coś nie tak z kołem to raczej przy ruszaniu byś odczuł.
marek232 Opublikowano 9 Lutego 2017 Autor Opublikowano 9 Lutego 2017 (edytowane) Założyliśmy nowe koło luk, jednak nic nie regulował przy wybierakach tylko, jak to się powinno zrobić? https://drive.google.com/file/d/0B6RAh-KgiyrjNDQwMHk2NzFHWFk/view znalazłem coś takiego czy to ta instrukcja? Edytowane 9 Lutego 2017 przez marek232
Dawid P. Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Kto to zakladal? Albo jest opcja ze niedokladnie odpowietrzony wysprzeglnik albo przy wkladaniu skrzyni opadla troche i jest mozliwosc ze skrzywila sie delikatnie tarcza sprzegla (jest sztywna nie ma tlumika drgan jak w klasycznej)
marek232 Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Opublikowano 12 Lutego 2017 Zakładał to znajomy, raczej ma pojęcie o takich rzeczach. Wsyprzęglik odpowietrzaliśmy kilka razy. A co do tarczy nie sądzę choć nie jest to wykluczone ale najpierw spróbuję od regulacji wybieraka.
Dawid P. Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Ja pracuje w bmw i czesto to sie zdarza ludzia ktorzy nie robili tego wczesniej, ale jesli robila to osoba ktora zajmuje sie tym na codzien to wykluczamy ta opcje.
Rekomendowane odpowiedzi