Gość MorgothDBMA Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 Banan od ucha do ucha, chip był robiony "na maxa", tj są to maksymalne bezpieczne ustawienia w/g Rogala 5 jest taka jaka była czwórka (czyli nareszcie normalna a nie mułowata) 4 jest bardzo dynamiczna (jak poprzednio trójka) 3 zamiata, zamyka obrotomierz bardzo szybko 2 najlepszy bieg - podciąga skarpetki i przeciąża kręgosłup, zamyka obroty w chwilę 1 za krótka jak to w diesulu, ledwo zdąże gaz nacisnąć i jest 4500 RPM i trezba zmieniać... Poza tym - częściej mieli kołami 1,2 bez problemu, kilka razy na trójce (lekko ślisko) Vmax'a nie sprawdzam bo szkoda silnika i nie ma gdzie Szybciej się nagrzewa Spalanie (zrobiłem na czipie około 350-400 km) - ciężko powiedzieć, nawet jak większe to minimalnie, sprawdzę dopiero na pełnym zbiorniku, to by było na tyle Jazda z czipem była niezła, bo to stary komp (dwupłytowy sterownik) Trzeba było podstawki wstawić, a za żadną cholerę nie kupował programu na innych kościach niż oryginalne, długo próbowaliśmy i już mieliśmy ostatecznie nie robić, gdy stwierdziłem..... to wal soft na oryginalne kości .... [ryzyk fizyk] W czasie gdy oryginalne się kasowały to jednak kupił soft na innych kościach, a już było ustalone że jak spier...ą się te kości i nic nie zechce dziad kupić to biorę kompa od AFN, Rogal miał na składzie...... ale to by było ostre bo tam też immo jest w tym kompie i kupę zabawy dodatkowej by wyszło.....
Hincó Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 Oby służyło długo i bezawaryjnie :exclaim: Ładny wynik jak na 1z :]
Gość MorgothDBMA Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 mam nadzieję że będzie Żywotnośc motorowni głównie od sandała zależy..... a ja raczej nie katuję autka, na zimnym nigdy powyżej 2500 RPM, na ciepłym czasami przegonię z sandałem w podłodze, ale też nie non-stop......
Gość MorgothDBMA Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 dokładnie, różnica jest spora 87 --> 126 KM 200 --> 292 Nm ostra jazda... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
spanky Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 widze ze Rogal wycisnal ostatnie soki ze starego 1Z-ta .... :twisted: ładny wykresik ... zycze bezawaryjnej jazdy ....
Gość MorgothDBMA Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 naturalnie wypijemy za MOC PS: VTG turbo na razie jednak nie wstawiam, soft na starym sterowniku, w związku z tym małe pytanku..... Czy są mocniejsze turbinki bez VTG co by podeszły w miarę plug&play do 1Z-ta ? PS2: Rogal powiedział że pompa nie da już sporo więcej rady (może do 135 kponi gdzieś, więc nie ma sensu ładować turbiny VTG od AWX za conajmniej 3000 zł za 9 koni i górskie powietrze z rurki, ale jakaś kompatybilna [sterowana nadciśnieniem] turbinka troszki mocniejsza niz ta z 1Z-ta by się przydała......
Rogalotti Opublikowano 28 Lutego 2007 Opublikowano 28 Lutego 2007 Morgot miałeś jeździć spokojnie na zimnym silniku a Ty mi tu piszesz, że się szybciej rozgrzewa :twisted: . Podjedz w wolnej chwili zdiagnozujemy to dymienie może lekka nieszczelność się zrobiła..
Piuriel Opublikowano 28 Lutego 2007 Opublikowano 28 Lutego 2007 Gratki projektu. Jeszcze tylko turbinka i pompka i bedzie pieknie zapinal.
Gość MorgothDBMA Opublikowano 28 Lutego 2007 Opublikowano 28 Lutego 2007 turbinki i pompki juz nie będzie - robią sie lawinowe koszty.....
pre_pl Opublikowano 28 Lutego 2007 Opublikowano 28 Lutego 2007 i tak ładnie wyszło morgoth, prawie AWX Poza tym wykres bardzo ładny ! Zwłaszcza ta krzywa mocy mi się podoba. Gratulacje i bezawaryjnej obsługi życzę ! :twisted:
Gość MorgothDBMA Opublikowano 28 Lutego 2007 Opublikowano 28 Lutego 2007 Dzięki :twisted: na razie bardziej ujawniła się moja binarna natura 1) zimny silnik - muł, wolna jazda do 2500 RPM, zaledwie muskanie gazu... 2) ciepły silnik - CHIP, pozamiatane, 2,3 zabójcze, 4-wypas, 5-nareszcie żwawa, 1-nie do jazdy banan non-stop (Party-All-The-Time) :twisted: :twisted: :twisted:
Gość Murzyn Opublikowano 28 Lutego 2007 Opublikowano 28 Lutego 2007 no ladnie ladnie z seri 90 1Z wyszlo 110 AFN po chipie bardzo fajnie :twisted:
Szewczenko7 Opublikowano 28 Lutego 2007 Opublikowano 28 Lutego 2007 no to mozesz startowac na 1/4 mili :twisted:
Gość MorgothDBMA Opublikowano 28 Lutego 2007 Opublikowano 28 Lutego 2007 Mogę :twisted: ale raczej nie będę dla mnie najważniejsze że zmieniła się dynamika wyższych biegów i tzw. "elastyczność" czyli czasy przyspieszania 60-140 na różnych biegach ..... :twisted: :twisted: :twisted:
zorp Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 Wiecie co? Nakręcam się czytając Was i chyba zaczipuję moją dziewiczą AFNkę Też chcę mieć "banan-all-the-time"
Cilek Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Wiecie co? Nakręcam się czytając Was i chyba zaczipuję moją dziewiczą AFNkę Też chcę mieć "banan-all-the-time" Dziwi mnie, że i tak długo z tym zwlekałeś ale lepiej późno niż wcale :biggrin:
Pandzior Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Jak wyglądająkoszta takiej przeróbki?
DieselPower Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Rogalotti, Powiedz mi Ile kosztuje zrobieni u ciebie Chip Tuningu ?? [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 29-04-2007, 14:25 ] a wiadomości prywatnej nie możesz napisać ?
Rekomendowane odpowiedzi