Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bardzo powoli schodzi z obrotów + CHECK Engine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, pisze do was żeby rozeznać temat, może ktoś mi coś podpowie.  A więc, chory to A4 1.8T bfb z lpg. Auto nagle zaczelo wolniej schodzić z obrotów tak od 2500obr w dół ale nie było tragedii, a jak wbiłem luz to spadały do 800obr i trochę falowały tak 700-1000obr. Po paru kilometrach zaświecił się check, auto straciło kopa, i teraz jak na luzie dodam gazu tak do 2000-2500obr to potrafią same się utrzymywać nawet przez wiele sekund. Potem nagle opadaja do 800obr i powoli rosną nawet do 1400-1600 obr. Zachowuje się tak jakby gdzieś łapał lewe powietrze :/ Dzieje sie tak na Pb i LPG. Wrzucam poniżej krotki filmik, na komputer póki co nie miałem czasu ale myślę ze jutro gdzieś podjadę.

Opublikowano

Może przepływomierz się przycina ?

Opublikowano

Też mi tak się wydaje że to może być przeplywka albo czujnik położenia pedału sprzęgła . 

Opublikowano

Musisz zrobić logi z przepływomierza to Ci ktoś powie czy dobrze wskazuje :D

Edytowane przez k232

Opublikowano

Bardziej to wyglada na nieszczelnosc w dolocie lub co tez prawdopodobne zaworek kierunkowy w trojniku odmy pod kolektorem, temat poruszany wiele razy.

Opublikowano

Obstawiam nieszczelność. U mnie powoli schodził z obrotów jak spadł mi Tip z turbiny:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

U mnie na zimnym silniku obroty spadają od razu i falują na gorącym silniku obroty spadają szybko do 1200 a później powoli na 900, cholera wie.. trzeba poszukać tej nieszczelności pewnie..

Opublikowano
  • Autor

Tez przy przyspieszaniu i odpuszczeniu gazu jak turbo ładuje slychac taki swist chyba tego zaworu dv albo w filtrze to tak huczy - wiecie taki troche blow off w jakims subaru :D  Jezdze teraz ze zdjetym schowkiem na pasażerce i nie wiem czy teraz to tak sluchac bo nie ma schowka czy to cos sie jednak rozwaliło, moze DV?

krótki film z dźwiękiem:

Opublikowano

Masz stozek?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, sambo napisał:

Masz stozek?

Oryginalny filtr. 

Opublikowano

Miałem u siebie dokładnie ten sam problem. Na 99,99% masz problem z zaworkiem odpowietrzającym skrzynie korbową. Koszt niewielki, nie polecam zamienników. Ja we Wrocławiu w serwisie zapłaciłem 48zł za ten zawór.

Oto link jak on wygląda:SKOVtSD5LEwAAAABJRU5ErkJgggA=

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Repik napisał:

Miałem u siebie dokładnie ten sam problem. Na 99,99% masz problem z zaworkiem odpowietrzającym skrzynie korbową. Koszt niewielki, nie polecam zamienników. Ja we Wrocławiu w serwisie zapłaciłem 48zł za ten zawór.

Oto link jak on wygląda:SKOVtSD5LEwAAAABJRU5ErkJgggA=

Też o nim myslę! Nawet patrzylem teraz że spod opaski ktora go trzyma wydostaje sie ta brązowa maź ktora powstaje w odmie i weze są lekko zaolejone. 48zl to spoko cena.

teraz zabralem sie za sprawdzanie tego swistu, myslalem ze to DV ale znalazlem takie coś :o  Rozerwana rura miedzy filtrem powietrza a turbiną, to sie TIP chyba nazywa :) 

image.jpeg

Edytowane przez tom5151

Opublikowano

Ale ci go rozwaliło ?

Opublikowano

Mówiłem ze TIP ;)

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, grubcio1980 napisał:

Ale ci go rozwaliło ?

Może jak regenerowałem turbo to opaskę za mocno ścisnąłem.

3 godziny temu, sambo napisał:

Mówiłem ze TIP ;)

Oby tylko to :facepalm: