Jose Jalapeno Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Oto mój samochodzik. Audi A4 Avant w klasycznej wersji z sympatyczną V6 na pokładzie. Zakupiony w maju zeszłego roku przy przebiegu 197k. Generalny porządek z elementami eksplotacyjnymi (łaczniki, stabilizatorów, końcówki drążków, wiskoza, kompletne amorki, płyny, filtry, VAG itd. itp). Dzisiaj 206k i żadnych uwag. Wyposażenie jak dla mnie wystarczające: 4 poduszki, 4 el. szyby, el. lusterka z podgrzewaniem (lewe dzielone), dzielona kanapa, klimatronik, ABS i coś tam jeszcze ale zapomniałem nazwy. Tutaj na felgach 15 cali które zostały zregenerowane i "dochodzą" kresu jako zimówki. Tapicerka jest SZARA a nie błękitna (zdjęcia robione telefonem w średnią pogodę i szybki podbarwiły na zielono). Nie chciałem drewna, ale mam i chyba się z tym pogodzę. Planowane tylko delikatne zmiany. Leflektory łączone (prawdopodobnie FK), felgi 17 cali i białe kierunki boczne. Możliwe przyciemnienie szyb poza przednimi bocznymi ze względów raczej praktycznych. Jeździ się r e w e l a c y j n i e. Moc dostępna już od dość niskich zakresów, zapewniony komfort przyspieszenia na każdym biegu w dowolnych zakresach obrotu (żadnych tam turbodziur). Koszt części zamiennych (mimo, że używam tylko org oraz innych z najwyższej półki (np. Lemforder) mile mnie zaskoczył po przesiadcze z Hondy. Spalanie - cykl mieszany około 11l (w lato na letnich oponach) i około 13l teraz na zimówkach przy niskich temp. Ogólnie po przejechaniu 8 tysi jestem
slawek k Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 No super. Widac ze zadbane autko Ja bym zmienil kierownice na 3 ramienna jeszcze. Tylko zadziwiajaco niskie spalanie masz 11 w cyklu mieszanym to bardzo malo jak na V6. Moja na bezynie podobnie pali. Moze cos mam nie tak . Bejwa a Tobie ila pali??
Jose Jalapeno Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2009 Nie mam komputera, więc spalanie jest obarczone granicą błędu. Zbiornik ma 60 litrów a tankuję zawsze po zapaleniu nieszczęsnej pomarańczowej lampki. Między tankowaniem w lato przejeżdżałem około 550 kilometrów z czego max. 200 poza miastem. Mieszkam w Warszawie więc korki nie są mi obce (że tak delikatnie powiem ). Dzisiaj maksymalnie jestem w stanie przejechać 480 - 500 km od tankowania do tankowania. Nie sądzę żeby granica błędu w takiej manualnej kontroli wyniosła więcej niż 1l na 100 przejechanych km. Tutaj opinie innych użytkowników tych aut: http://www.autocentrum.pl/?FF=307&makeid=1&modelid=27&genid=1732696029&filtr=1&engineid=6163&yearfrom=1998&yearto=1999&trybopinii=1 Tyle, że o spalanie tu nie chodzi. Zawsze chciałem komfortu jazdy a spalanie w momencie kiedy się robi około 10 - 15 tys. km rocznie nie jest najważniejsze. slawek k - własnie, zapomniałem napisać że kierownica trzyramienna byłaby lepsza i jak tanio znajdę jakąś ze sprawną poduchą i też obszytą skórą to się zastanowię nad zmianą.
bejwa Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 sławek k -moja na krótkich dystansach w miescie i jeszcze jak jest mróz to 12 leciutko połyka a ze lubie przycisnąć to tak wychodzi :>
Rekomendowane odpowiedzi