Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszkodzona przesyłka w transporcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, 15lolo napisał:

W DPD mozesz każdą paczke otworzyc zobaczyc,  przed zapłaceniem , ostatnio przerabialem ten temat dzwoniąc na infolinie, pani powiedziała mi że jesli kurier nie pozwoli, kazała dzwonić i informować  . 

Pierwsze słyszę ze paczkę można otworzyć przed zapłaceniem.  Rok temu żona kupiła lustro szlo z Gdańska, po przyjeździe chcieliśmy sprawdzić czy lustro całe kurier odmówił otworzenia paczki zanim zapłacimy. Dzwoniłem na infolinie i jego słowa potwierdziła pani w telefonie. Z,drugiej strony się nie dziwię otworzysz paczkę nie spodoba się nie odbieram. Kurier zostaje z rozpakowana paczka. Bo niby jak kogoś zmusi do ponownego spakowania.  Nie pamiętam jaka to była firma kurierska. 

Opublikowano

Robiłem jakiś czas w kurierce fakt nie w DPD(wszedzie jest chyba tak samo), ale tam gdzie ja robiłem nie było możliwości otworzenia przesyłki przy kurierze przed podpisaniem odbioru i zapłacie pobrania... Co więcej na przewóz części samochodowych sprzedawca musiał mieć podpisaną specjalną umowę z firmą kurierska...

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
9 godzin temu, 15lolo napisał:

W DPD mozesz każdą paczke otworzyc zobaczyc,  przed zapłaceniem , ostatnio przerabialem ten temat dzwoniąc na infolinie, pani powiedziała mi że jesli kurier nie pozwoli, kazała dzwonić i informować  . 

Oj chyba się mylisz... postaw się na miejscu kuriera, on pozwala Ci otworzyć przesyłkę przed podpisaniem, Ty otwierasz i stwierdzasz że coś jest nie tak i nie przyjmujesz, a kurier zostaje w du*** z otwartą przesyłką i co dalej? Ma ją odwieźć na magazyn skąd wróci do nadawcy? A jak nadawca stwierdzi że w między czasie sobie coś z tej przesyłki wyciągnął? niestety kurier ma obowiązek dostarczyć przesyłkę i po ewentualnym odebraniu jej poczekać aż klient ja sprawdzi jeśli tego chce, jeśli uszkodzona pisze się protokół reklamacji i tyle. 

Opublikowano
  • Autor

Sprawa do zamknięcia, klapę rozpakowałem przy kurierze ( była kartka na paczce po oglądnięciu do przyjęcia lub odesłania) szyba w mak rozbita trzymała ją tylko  folia w środku a lotka też nie zachwycała wyglądem nie oryginał plastik falisty i rysy także dobrze że tak się stało bo nie warta swej ceny .Kurier zostawił mi do spakowania i ma zabrać później bez robienia protokołu z mojej strony...

Opublikowano

DPD jest wyjątkiem i można otworzyć bez zapłaty i podpisu przy kurierze(tylko jeśli jest przesyłka pobraniowa). Jeśli już opłacona to trzeba podpisać i ew. przy kurierze otworzyć. 

Opublikowano
1 godzinę temu, marda16 napisał:

Sprawa do zamknięcia, klapę rozpakowałem przy kurierze ( była kartka na paczce po oglądnięciu do przyjęcia lub odesłania) szyba w mak rozbita trzymała ją tylko  folia w środku a lotka też nie zachwycała wyglądem nie oryginał plastik falisty i rysy także dobrze że tak się stało bo nie warta swej ceny .Kurier zostawił mi do spakowania i ma zabrać później bez robienia protokołu z mojej strony...

Znając życie nie pytałeś o oryginalność lotki, kupiłeś w cenie szyby i liczyłeś na oryginał.

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, JawoR36 napisał:

Znając życie nie pytałeś o oryginalność lotki, kupiłeś w cenie szyby i liczyłeś na oryginał.

niekiedy lepiej nie pytać ,niektórzy nie wiedzą co mają sam wiesz chyba :grin:

Opublikowano
10 minut temu, marda16 napisał:

niekiedy lepiej nie pytać ,niektórzy nie wiedzą co mają sam wiesz chyba :grin:

Problem się pojawia wtedy, kiedy to ja handluje częściami na co dzień, a potem słyszę cwaniaczka, który dzwoni z ogłoszenia szyby, a gdzieś tam w tle jest lotka, strugając przy tym pawiana, że nie wie ile ta lotka warta lub co to w ogóle jest, ale on ją bardzo chętnie kupi za 1/10 wartości. Zdarzają się też tacy, którzy dzwonią i pytają o maskę z jakiegoś tam samochodu, a potem pada pytanie "a bo wie Pan, bo na tamtym konkretnie samochodzie w takim i takim kolorze jest taki zderzak, noo.. z tymi takimi kratkami większymi", żeby czasem nie powiedzieć "S-Line" i chcą go kupić w cenie zwykłego zderzaka lub mniej, bo myślą, że trafili na idiotę. Następuje w tamtym momencie zrypka o marnowaniu czasu, a także o tym, że idiotę może robić z siebie, więcej już nie dzwoni  :wink:

Wiem, wiem, wszystko fajnie jak to sobie ktoś siedzi i szuka lotki, podzwonić, a może akurat się uda. Ty wykonasz takich telefonów 5 do 5 różnych ludzi, mi wystarczy odebrać takich telefonów 5 dziennie i krew spsuta.

Opublikowano
Godzinę temu, JawoR36 napisał:

Problem się pojawia wtedy, kiedy to ja handluje częściami na co dzień, a potem słyszę cwaniaczka, który dzwoni z ogłoszenia szyby, a gdzieś tam w tle jest lotka, strugając przy tym pawiana, że nie wie ile ta lotka warta lub co to w ogóle jest, ale on ją bardzo chętnie kupi za 1/10 wartości. Zdarzają się też tacy, którzy dzwonią i pytają o maskę z jakiegoś tam samochodu, a potem pada pytanie "a bo wie Pan, bo na tamtym konkretnie samochodzie w takim i takim kolorze jest taki zderzak, noo.. z tymi takimi kratkami większymi", żeby czasem nie powiedzieć "S-Line" i chcą go kupić w cenie zwykłego zderzaka lub mniej, bo myślą, że trafili na idiotę. Następuje w tamtym momencie zrypka o marnowaniu czasu, a także o tym, że idiotę może robić z siebie, więcej już nie dzwoni  :wink:

Wiem, wiem, wszystko fajnie jak to sobie ktoś siedzi i szuka lotki, podzwonić, a może akurat się uda. Ty wykonasz takich telefonów 5 do 5 różnych ludzi, mi wystarczy odebrać takich telefonów 5 dziennie i krew spsuta.

Z tym zderzakiem dobry przykład, tylko że jak potencjalny kupujacy też ostatnio trochę sobie krwi napsułem chcąc takowy kupić. Wiadomo zderzaki s-line swoje kosztuja i nie ma ich za wiele. Dzwoniac z kilku ogłoszeń gdzie zdjęcia były tak porobione że pół zderzaka nie było widać, a opis brzmiał "stan jak na foto" i chcąc się grzecznie dopytac o stan czy nie ma jakiś pęknięć i wystarczy samo malowanie, czy zaczepy i mocowania ok ponownie słyszę "tak jak na foto". Nosz kurrrr.....:facepalm:

Opublikowano
10 godzin temu, JawoR36 napisał:

Wiesz to działa w obie strony. Jest kupa handlarzy cfaniaków którzy wystawiaja jedna fotę do sprzedaży przykładowo zderzaka z b5 a wysyłaja jaki popadnie byle do b5. Z tym odbiorem paczek w DPD jutro się dowiem od znajomego kuriera który do mnie przywozi części

Opublikowano
Dnia 8.03.2017 o 15:31, JawoR36 napisał:

Wystarczy jakieś krótkie info na aukcji i już nie będą Ci zawracać głowy ;) Też kiedyś sprzedawałem co nieco z B5 na OLX co miała grill, zderzaki, kiere od s4 i xenony :D Krótkie info, że wiem co posiadam i nie oddam za ułamek wartości i nie zadzwonił żaden łowca okazji. Z 2 strony sam pewnie jakbys miał możliwość zakupu zderzaka s4 w cenie zwykłego to byś skorzystał a nie powiedział "Nie, nie Kolego to jest warte 3 razy tyle, dam Ci więcej" :D 

Edytowane przez oyamabdg

Opublikowano
2 minuty temu, oyamabdg napisał:

Wystarczy jakieś krótkie info na aukcji i już nie będą Ci zawracać głowy ;) Też kiedyś sprzedawałem co nieco z B5 na OLX co miała grill, zderzaki, kiere od s4 i xenony :D Krótkie info, że wiem co posiadam i nie oddam za ułamek wartości i nie zadzwonił żaden łowca okazji. Z 2 strony sam pewnie jakbys miał możliwość zakupu zderzaka s4 w cenie zwykłego to byś skorzystał a nie powiedział "Nie, nie Kolego to jest warte 3 razy tyle, dam Ci więcej" :D 

Gdyby był wystawiony na allegro za cenę zwykłego to tak, ale na pewno nie wydzwaniałbym po ludziach pytając czy czasem nie mają takiego zderzaka pół darmo. Jestem z tych co zarabiają i sami też dają zarabiać.