Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Co za mróz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wawka z rana :kox: Mega pizgawica.

screenhunter1jk8.jpg

Opublikowano

Oniak a Ty nie miałeś rok temu 190k przebiegu? :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

Obkręciłem już licznik , hyhyhy

Opublikowano

ja na zimę pryskam uszczelki z drzwi takim środkiem tłustym przeciw zamarzaniu i działa

co do mycia startuje w konkursie na największego brudasa tej zimy :polew: i nie myje auta do wiosny

Ale tak poważnie jak idą mrozy nie myjcie adiolek - jedynie oczka przetrzeć i jazda :witch:

a wlewać coś do paliwa czy jakieś inne wynalazki ( chodzi mi o tdi) ?????????????

Opublikowano

chyba wlewać :) depresator do paliwa... chroni uklad paliwowy przed ostrym mrozem, zapewnia pewniejszy start... tak napisali na butelce:P

heh jaka strona :Dhttp://depresator.pl/

Opublikowano

w Gdansku kolo -15 z rana teraz troche lepiej kolo -6 :) pozdro

Opublikowano

Dawniej to były zimy :gwizdanie: i nie kilka dni mrozu -20 c tylko całe miesiące :evil:

Opublikowano

ja na zimę pryskam uszczelki z drzwi takim środkiem tłustym przeciw zamarzaniu i działa

co do mycia startuje w konkursie na największego brudasa tej zimy :polew: i nie myje auta do wiosny

Ale tak poważnie jak idą mrozy nie myjcie adiolek - jedynie oczka przetrzeć i jazda :witch:

a wlewać coś do paliwa czy jakieś inne wynalazki ( chodzi mi o tdi) ?????????????

Ja tam nic nie wlewam. Na stacjach sprzedają i tak zimowy ON więc nie widzę powodu dolewać jakiegoś paskudztwa. Dobra stacja paliwowa i nie powinno być problemu!

U mnie dziś mroz juz zelżał, wczoraj jeszcze było -12 jak wracałem z pracy a dziś już około -7. Co ciekawe przy niskich temperaturach na FIS-ie wyświetla się śnieżynka ostrzegawacza ale poniżej -5 juz gaśnie. Ciekawe, może to oznacza "wjedź do ciepłego garażu baranie i nie męcz samochodu, usiądź w fotelu i napij sie herbatki z rumem :)"

Opublikowano

dzisiaj aku mi nie che kręcić - gwarancja 24m-ce mineł w listopadzie - no to go ładuję

A kolega w Irlandi ma teraz [ 8 +] i łowy ryby

Opublikowano

dzis to jeszcze jakos w miare bylo cos kolo -22 w nocy ale przedwczoraj to masakra cos kolo-30 przy gruncie :kwasny: mieszkam gdzies 2km od rzeki biebrzy gdzie podobno bylo naj zimniej :decayed:

Opublikowano

Masakra ..wyjdę z domu to odrazu zamarzają mi włosy w nosie :decayed::polew:

Opublikowano

Nie ma tragedii: -6oC w Szczecinie, jutro ma byc cieplej.

Opublikowano

w Poznaniu dziś rano tylko -16 mi pokazywało. Wczoraj -17,5. To było ok 9 rano. Teraz -12 i autko pali. Rok temu w Mietku nie dolałem środka do paliwa i mi się zrobiła kaszka (a tankowałem zimowe na Statoil - os. Orła Białego dla zainteresowanych). Godzinę go męczyłem, aż paliwo poleciało i zapalił, więc w tym roku dolałem depresatora za wczasu.

Masakra ..wyjdę z domu to odrazu zamarzają mi włosy w nosie :decayed::polew:

W niedzielę wyszedłem z lekko mokrymi włosami na głowie i mi zamarzły.....na szczęście tylko te, które nie były pod czapką. Można było łamać.
Opublikowano

to wczoraj po spocie jak wracałem :wink4: a i proszę nie pytać gdzie jest skazówka od prędkościomierza :gwizdanie:... nie chciała być fotografowana i się schowała :polew:

IMG_1677 (Small).jpg

Opublikowano

a ja dzisiaj byłem na myjni , coś czuję że rano będzie wesoło :decayed:

Garaż to skarb :)

szczególnie blaszany można się do niego językiem przykleić :tongue4:

mimo 17 ` mrozu , auto otwarłem rano bez problemu , szyby tylko nie chciały się otwierać :kox:

Opublikowano

-16,

odpalił jak ze strzału, a dwa dni stał na mrozie. :kox:

Opublikowano

u mnie wycieraczki szlak trafił w nocy bylo - 23 w dzien -15

i po mrozie godzina 19 i -7 C

Zd007.jpg

Opublikowano

mimo 17 ` mrozu , auto otwarłem rano bez problemu , szyby tylko nie chciały się otwierać :kox:

Nie otworzyłeś drzwi z uszczelkami, to chyba dowód dopracowanej konstrukcji :mysli:
Opublikowano

Ja miałem kiedyś ciekawą sytuację. Był to styczeń 2006, szukaliśmy MB W124. Znaleźliśmy w pewnym komisie w Kaliszu na uboczu jedną sztukę i prosimy aby sprzedający otworzył auto i odpalił. Trzeba było odśnieżyć trasę do Merola, bo było całkiem zasypane, od dwóch tygodni były mrozy ponad -20 nocą i -15 -20 w dzień. Okazało się, że zamki zamarznięte. Rozmrażanie trwało 30 min, różne metody w końcu w akcie desperacji gościu polał zamek wrzątkiem z czajnika. Pomogło. Następnie wsiadł i odpalił silnik na dotyk ! Szkoda, że poza tym auto było zaniedbane, motorek 2.6 6-zyl rzędowy 160KM :)

Opublikowano

Nie otworzyłeś drzwi z uszczelkami, to chyba dowód dopracowanej konstrukcji :mysli:

nie Kolego , wszystko jest w porządku. Uszczelki całe , wszystkie drzwi wraz z bagażnikiem rano się otwarły :wink4: