redoXe Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 Witam serdecznie. Mam pytanko, dlaczego zmieniając wartość odpowiadającą za świecenie się kontrolki świateł mijania VCDS wyrzuca owy błąd? Wszystko widać na zdjęciach przed i po zmianie. Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
redoXe Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Opublikowano 14 Marca 2017 Tak też myślałem. A mógłbym uprzejmie prosić o jakąś podpowiedź? Bo już kilka h szukam po goglach i nie mogę się doszukać jak powinno wyglądać te kodowanie poprawnie. Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam za laickie pytania.. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
salamon Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Przeanalizuj jeszcze raz co masz wpisać widać jak na dłoni gdzie popełniasz błąd.Tego kodowania nie przyjmie ci sterownik Zawartość dodana 1 minute later Do 6 musisz dodać +2 anie zastąpić .Czyli na pierwszej pozycji musisz wpisać 8 zamiast 6 lub 6-2 co daje nam do wpisania 4 Edytowane 14 Marca 2017 przez salamon
redoXe Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Opublikowano 14 Marca 2017 Jeśli dodam 02 to kontrolka jest wyłączona (inactive), ale nawet na kodowaniu 0004 jest ten sam błąd. Przy ósemce jest to samo, sprawdzałem. To jest właśnie dziwne.. :-\ Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
salamon Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Kodujesz teraz 4118 i kontrolki niema nie chce mi się wierzyć. Oczywiście światła masz włączone Edytowane 14 Marca 2017 przez salamon
redoXe Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Opublikowano 14 Marca 2017 Dzisiaj po pracy (do 18:00 kibluje) podepne się i zrobię screena. Uwierz mi, że sam nie bardzo rozumiem czemu nie chciał przyjąć kodowania z ósemką. Dziękuję Ci za dotychczasową pomoc. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
salamon Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 To wrzuć potem tego screena zobaczymy co wypluwa.
redoXe Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Opublikowano 15 Marca 2017 Przepraszam, że tak późno, ale nie mogłem wczoraj się podpiąć. Screen z dzisiaj wrzucam, ani +02 (0008xxx) ani +04 (0010xxx) nie pomogły. Może to wina reszty, np. nie ten kraj? No nie wiem, brak mi pomysłów.. Dzięki raz jeszcze za zainteresowanie, pozdrawiam!
redoXe Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Opublikowano 15 Marca 2017 Nie pamiętam dokładnie ale chyba taki wpisywałem i wskaźnik paliwa spadł mi do połowy i zaświeciła się rezerwa, ale jutro spróbuję i zobaczymy :-)Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
redoXe Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Opublikowano 19 Marca 2017 Cześć. Przepraszam, że tak późno. Próbowałem w piątek parę razy i nic. Dzisiaj się podłączyłem i znowu spróbowałem, o dziwo 04 zaskoczyło. Nie wiem czemu wcześniej się nie dało :-P Kontrolka się świeci. Dziękuję bardzo za pomoc! Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
salamon Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Masz za słaby kabel,ale fajnie że w końcu udało się.W twoim przypadku 4 włącza kontrolkę a 6 wyłącza.
Rekomendowane odpowiedzi