Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7] Przelewanie za kierownicą...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zacząłem słyszeć podczas jazdy na zimnym silniku jakby coś się przelewało za kołem kierownicy . Później jak już złapie swoją temperaturę to nie występuje. Spotkał się ktoś z was z czymś takim ?

Uwaga moderatora: Uzupełnij kod silnika w profilu.

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

Na podszybiu odpływy drożne? Czy może przelewanie słychać w nagrzewnicy?

Opublikowano

Na 100% stoi Ci woda w podszybiu.

Opublikowano
7 godzin temu, nitroo napisał:

Na 100% stoi Ci woda w podszybiu.

Żeby to było słychać wewnątrz, to na podszybiu musiał by mieć basen i to z pływającymi sprzętami :P:decayed:

Raczej bulgocze w nagrzewnicy, przyczyną jest zapowietrzający się układ chłodzenia.

Płynu chłodzącego nie ubywa ?

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano

Nieprawda. Nie miałem dużo wody, a na zakrętwch było słychać przelewanie.

Opublikowano

Wpierw trzeba zacząć od sprawdzenia drożności odpływów - najszybciej to sprawdzisz, jeżeli nie to to jak chłopaki podpowiadają sprawdzić układ chłodzenia.

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, piotrsob1 napisał:

Żeby to było słychać wewnątrz, to na podszybiu musiał by mieć basen i to z pływającymi sprzętami :P:decayed:

Raczej bulgocze w nagrzewnicy, przyczyną jest zapowietrzający się układ chłodzenia.

Płynu chłodzącego nie ubywa ?

Płyn w normie stoi w okolicach minimum odkąd pamiętam. Jak się nieco ociepli wybiorę się na wymianę bo i tak miałem to robić może przy okazji mi się to odpowietrzy.

Z nagrzewnicą to może rzeczywiście coś jest nie tak - to jest jedyne auto w którym nigdy chyba nie zmarznę nawet w największe mrozy. Ale do rzeczy auto ma coś takiego że pomimo iż rano ustawię na 19,5 stopnia (włączona klima) to grzeje jakbym ustawił może z 20 parę stopni. Dopiero jak dam na Lo i poczekam chwilę wszystko wraca do normy. 

Edytowane przez A4 B7 2007

Opublikowano

Nitro dobrze mówi.. Też tak miałem zatkał się odpływ ktory jest pod akumulatorem. Zrobił się basen i na zakrętach było  to dobitnie słychać w aucie. Trzeba to wykluczyć na pierwszym miejscu - sprawdzając. 

Opublikowano
19 godzin temu, A4 B7 2007 napisał:

Z nagrzewnicą to może rzeczywiście coś jest nie tak - to jest jedyne auto w którym nigdy chyba nie zmarznę nawet w największe mrozy. Ale do rzeczy auto ma coś takiego że pomimo iż rano ustawię na 19,5 stopnia (włączona klima) to grzeje jakbym ustawił może z 20 parę stopni. Dopiero jak dam na Lo i poczekam chwilę wszystko wraca do normy. 

poczytaj o nastawach podstawowych klimatronika

Opublikowano

Dolej wody do wężyka (jak na zdjęciu zaznaczyłem ) aż do momentu gdy poziom zacznie się podnosić w zbiorniczku. Korek odkręć podczas dolewania :) 

maxresdefault (2).jpg

Co do klimy to jakoś ona musi nagrzać środek w zimne dni do tych 19,5*C więc sobie sama reguluje temp do póki czujnik nie wyczuje zadanej temp, czyli twoich 19,5*C.... 

Opublikowano
  • Autor
20 godzin temu, Norbas napisał:

Dolej wody do wężyka (jak na zdjęciu zaznaczyłem ) aż do momentu gdy poziom zacznie się podnosić w zbiorniczku. Korek odkręć podczas dolewania :) 

maxresdefault (2).jpg

Co do klimy to jakoś ona musi nagrzać środek w zimne dni do tych 19,5*C więc sobie sama reguluje temp do póki czujnik nie wyczuje zadanej temp, czyli twoich 19,5*C.... 

Mam tu minimalnie zwiększyć poziom płynu w zbiorniczku ?

Opublikowano

Jak będziesz wlewał do tego wężyka to tak aż w zbiorniczku będziesz widział, że stan się podnosi.  Jak za dużo wyjdzie poza maks to strzykawka i odsysanko :decayed: Pojeździsz trochę i możesz spróbować jeszcze raz przez wężyk dolać, jak od razu  stan się podniesie to powinno być ok. Mi brakowało prawie 300ml :naughty: