tklimczak Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam, postanowiłem założyć nowy wątek odnośnie płynu zimowego do chłodnicy gdyż nie znalazłem tematu dotyczącego B6 czy B7 (większość benzyna w B5). Do rzeczy: mam mianowicie różowy płyn w zbiorniczku na poziomie "min", chciałbym dolać ale nie wiem za bardzo co. Z tego co już wiem płyn jest pewnie zimowy bo wynika to nawet z kodów a nie sądzę, żeby ktoś go kiedyś zmieniał, a samochód wyjechał z salonu zimą w grudniu 2005. Pierwsze pytanie: czy napewno różowy to zimowy ? Drugie: jaki płyn leją w fabryce bo taki sam chciałbym dokupić; lub jaki zimowy dokupić aby można było spokojnie z tym co jest w chłodnicy zmieszać? Trzecie: w ETCE są płyny eksploatacyjne jakimi został zalany w fabryce? Z góry dziękuję za pomoc
tklimczak Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2009 na allegro kupię oryginał? najlepiej jakby ktoś miał sprawdzonego sprzedawcę
spetsnaz Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 na allegro kupię oryginał? najlepiej jakby ktoś miał sprawdzonego sprzedawcę Plichta5
boberek Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 ja kupuje zawsze w skodzie bo jest najtaniej
tklimczak Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2009 widzę że są G12 plus, G12 plus plus..... czym one się różnią? To są koncentraty - czyli przed wlaniem do zbiorniczka wyrównawczego rozcieńczam z wodą w odpowiednich proporcjach?
boberek Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 mniej wiecej własnie tak G12 jest rózowy jak landryna
tklimczak Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2009 reasumując: ma być G12 bez żadnych plusów???
R Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 na allegro kupię oryginał? najlepiej jakby ktoś miał sprawdzonego sprzedawcę Plichta5 również polecam dealera Skody z trójmiasta Plichta5 ale na dzień dzisiejszy nie posiada w sprzedaży Allegro płynu do chłodnic a sam niejednokrotnie u niego sie zaopatrywałem. reasumując: ma być G12 bez żadnych plusów??? co do samego płynu to na 100% fabrycznie dla twojego silnika jest zalany G12plus przykładowo aukcja: http://www.allegro.pl/item513327604_emida_oferuje_plyn_chlodniczy_g12_plus_1_5l.html zima czy lato płyn jest ten sam, na etykiecie butelki jest wszystko wyjaśnione w jakim stosunku go rozcieńczyć z wodą destylowaną w zależności od temperatury zewnętrznej.
NYNA Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 W ASO ten koncentrat jest 10 zł droższy( 34 zł) więc chyba nie ma sensu kupować na allegro.
grabson765 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 W ASO ten koncentrat jest 10 zł droższy( 34 zł) więc chyba nie ma sensu kupować na allegro. dokładnie 34zl za 1.5l g12 plus plus niedawno kupowalem a na allegro masz 36zl z przesylka
boseron Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 różowy bo na bazie glikolu, G12 i po problemie, czasem nie mieszaj kolorów!!! awaryjnie to na stacji benzynowej jest uniwersalny różowy mieszlany ze wszystkimi płynami.
tklimczak Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2009 Dziękuję wszystkim - temat jest wyjaśniony, proszę o zamknięcie
Rekomendowane odpowiedzi