jaguaro Opublikowano 28 Marca 2017 Opublikowano 28 Marca 2017 Przejść przejdzie ale nie wyjdzie to na dobre. Pisałem że jeśli chcesz eski to klasa niżej a nie wyżej. Sedan a Avant to różnica około 50kg więcej na Avanta, jeśli jeszcze masz w Q, to różnica wagi jest spora. Poza tym grubość zwojów springa jest inna.Tapnięte z iPhone
BartriczkoSM Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Tak wiem, ze pisałeś, że klasa niżej. Tylko poprostu tylko takie znalazłem więc odrazu zapytałem bo zamówił bym odrazu gdyby mogło być Wiec szukam dalej
jaguaro Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Lepiej poczekać aż upolujesz konkretne pod wybraną kategorie niż przejść rozczarowanie. Od czasu do czasu wpada ciekawa oferta jak nie tu od kolegów to na alledrogo.Tapnięte z iPhone
duzy54 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Witam Chciałbym się podpiąć do tematu. Posiadam zawieszenie 1BE w swoim audiku i chciałbym przejść na 1BA. Co musiał bym wymienić w zawieszeniu tylko sprężyny czy też amortyzatory? 90% czasu poruszam się po naszych pięknych nie równych drogach i chciałbym zmiększyć zawieszenie. Co muszę wymienić? Wrzucam zdjęcie wlepki serwisowej.
przem8 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Opublikowano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Sprężyny i amory. W 1be sprężyny są krótsze i amorki mają mniejszy skok. Edytowane 22 Czerwca 2019 przez przem8
duzy54 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Super dzięki za odpowiedz. Jak myślisz czy ten używany zestaw 1BA który znalazłem pasował by do mojego Audika? https://www.olx.pl/oferta/amortyzatory-sprezyny-zawieszenie-1ba-audi-a4-b6-CID5-IDzdBcX.html
przem8 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Musisz szukać sprężyn o kl wagowej 6 przód i 9 z tyłu. Te z aukcji to w ogóle wyglądają jak ze śmietnika wyjęte ? Sprężyny możesz kupować używane ale amory to pasuje nowe. Tu chodzi o bezpieczeństwo... Tu masz o klasach itp http://www.directupload.net/file/d/4601/os6rxtrx_pdf.htm
duzy54 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Opublikowano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Byłem dzisiaj zobaczyć jakie mam sprężyny, i jakoś z tyłu nie widziałem żadnej tylko same amortyzatory. Czy to normalne? Edytowane 22 Czerwca 2019 przez duzy54
pila24 Opublikowano 23 Czerwca 2019 Opublikowano 23 Czerwca 2019 W dniu 22.06.2019 o 19:13, duzy54 napisał: Byłem dzisiaj zobaczyć jakie mam sprężyny, i jakoś z tyłu nie widziałem żadnej tylko same amortyzatory. Czy to normalne? Pewnie resory masz i dlatego nie widziałeś sprężyn ? A tak na serio to słabo sprawdzałeś,amor tylny jest obok sprężyny,a nie zespolony jak na przodzie.
Rekomendowane odpowiedzi