sprat Opublikowano 21 Marca 2017 Opublikowano 21 Marca 2017 Witam, Audi od czasu do czasu zaskakuje mnie takim obrazkiem (foto nie moje): https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ8c2Q9lJ2xuNhdPlUoizl-sAMUOndl7f1WpxG2dCmJXVrf4xY1 Zapala się po kilku km i gaśnie po 2-3 minutach. czy to jest jakoś groźne? Dodam tylko, że olej sprawdzam regularnie przed każdą trasą więc nie boję się o jego brak. A nie chcę narazie zrzucać miski by wymieniać czujnik. Czy jazda z czymś takim jest groźna?
przem8 Opublikowano 21 Marca 2017 Opublikowano 21 Marca 2017 Do wymiany czujnika nie trzeba zrzucać miski. Jakby to była czerwona olejarka to byłby większy problem
sprat Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Opublikowano 21 Marca 2017 czyli co, sprawdzać olej i jeździć?
przem8 Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 Na vagu pokazuje jakiś błąd od czujnika? Może gdzieś wtyczka nie łączy albo sam czujnik pada. Pasowałoby to zweryfikować i naprawić. Jeśli padł czujnik to kupić oryginał, bo z zamiennikami jest różnie.
kaman5151 Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 Czujnik bym jak najszybciej sprawdził i wymienił jeśli nawala. Lepiej aby on w trasie działał jak należy. Mówię o sytuacji kiedy doszło by do sytuacji gdzie faktycznie wciągnie Ci tak olej że jego poziom będzie w stanie krytycznym a ty o tym nie będziesz wiedział bo czujnik Ci nie zainicjuje.
mniek991 Opublikowano 30 Maja 2017 Opublikowano 30 Maja 2017 Witam. Mam od niedawna ten sam problem, tylko u mnie wyskakuje najczęściej na postoju. Na jakieś 5 sec i gaśnie i więcej go nie widać aż do ponownego uruchomienia silnikaWysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi