piotrsob1 Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) 288-ki ori fabryczne z pierwszego montażu, swego czasu, dawno temu, się pogięły , bo nie wytrzymały obciążenia termicznego Auto było świeżo po chipsie, traska z Mazur w pięć osób i średnie spalanie z niej to 10, 8 l/100km No ale takiego hard koru już więcej nie było, zazwyczaj mieściła się w 10 , a zaraz po tamtej jeździe hample zostały zmienione na 312/ 255. Od tamtego czasu spokój z hamulcami, dają radę Piszę to po to by uzmysłowić, że nawet dobrze zamontowane, ori tarcze potrafią się pogiąć i to bez wjeżdżania w kałuże Edytowane 9 Maja 2017 przez piotrsob1
wyzyk83 Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) ja mam AVB po chipie i mam 280mm tarcze katuje je nie miłosiernie i jakoś mi nie biją a uwierz mi że przy hamowaniach z przy bardzo dużych prędkościach robią się aż fioletowe uwierz mi że prędzej pokrzywisz tarczę na myjni lub przejeżdżając przez jakąś głęboką wodę po ostrej jeździe bo wjeżdżając w kałuże na ulicy przy jeździe z pewna prędkością nigdy woda nie poleci ci na tarcze tylko opona rozpryśnie ją na boki Edytowane 9 Maja 2017 przez wyzyk83
majkel_majki Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 Oj chyba mało auta katowałeś, pokrzywienie dobrych tarcz podczas debilnej jazdy ulicznej albo na trakcdayu nie jest specjalnie trudne.
piotrsob1 Opublikowano 11 Maja 2017 Opublikowano 11 Maja 2017 (edytowane) Dnia 9.05.2017 o 23:26, wyzyk83 napisał: ja mam AVB po chipie i mam 280mm tarcze katuje je nie miłosiernie i jakoś mi nie biją a uwierz mi że przy hamowaniach z przy bardzo dużych prędkościach robią się aż fioletowe uwierz mi że prędzej pokrzywisz tarczę na myjni lub przejeżdżając przez jakąś głęboką wodę po ostrej jeździe bo wjeżdżając w kałuże na ulicy przy jeździe z pewna prędkością nigdy woda nie poleci ci na tarcze tylko opona rozpryśnie ją na boki Większość ludzisk robi chipa dla cyferek, z których potem nie korzysta Postaraj się zrobić trasę tak by Ci spalanie wyszło ponad 10 litrów , to się dowiesz jak trzeba intensywnie korzystać z pedałów przyspieszenia i hamulca ( średnia prędkość z trzystukilometrowej trasy ponad 100km/h jadąc normalnymi drogami jedno jezdniowymi za dnia , autem obciążonym na maxa ) Tylko uważaj bo dzisiaj to nie są przelewki i można do domciu wrócić bez prawa jazdy Edytowane 11 Maja 2017 przez piotrsob1
Rekomendowane odpowiedzi