Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak mocy przy 120km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was serdecznie!
Jestem tu nowy,do odwiedzenia forum zmusił mnie problem z moim samochodem.Mianowicie od jakiegoś czasu pojawił się problem przy przyspieszaniu oraz gdy przekraczam 120km/h. Auto było juz u dwóch mechaników miedzy innymi w TUNE UP.
Auto zostało na razie tylko podlączone do komputera.Z tego powodu iż pierwszy miechanik stwierdził brak mechanicznego uszkodzenia w silniku. Drugi wykrył problem z 1 wtryskiem oraz "SYNCHRO" nie do końca rozumiem co to jest.
Z pierwszych rozmów padło również stwierdzenie iż może być problem z elektroniką pojazdu np zalane bezpieczniki. Dla mnie jest to trochę realne ponieważ w połodze auta mam wodę, i to dość dużą ilość. Po myjni auto czasami wariuje tzn nie działa prędkościomierz.
Auto przeszło mapowanie ok 2 lat temu własnie w tune up i zostało ustawione na ok 130 km z 115 km.
Głowne objawy to przerywanie jazdy podczas przyszpieszania czy przekraczanie 120km. Mechanicy nie stwierdzili blędów w turbo czu egr oraz przepływomierzu.
Dlatego tu pytam czy macie moze jakies pomysły co to może być. Wiem że to wrózenie z fusów ale kto pyta nie blądzi

Auto ma przejechane 322 tyś km wątpie iż to jest realny przebieg. Rozrząd został wymieniony ok 50 tyś km temu .
Generalnie auto da się uzywać niestety tylko po mieście. Jeżeli pominołem jakis ważny fakt o aucie to przepraszam i proszę o poinformawanie mnie o tym fakcie. 

Z  góry dziękuje za pomoc i za każdą sugestie!

Opublikowano (edytowane)

Kolego przeczytaj regulamin.. najpierw wypadałoby się przywitać w odpowiednim dziale..

Edytowane przez Kosmita
Opublikowano

Przepraszam już naprawiłem już jakże karygodny błąd 

Opublikowano

Ciwkawe co z tym wtryskiem? Zakladam ze to ajm, jestem na telefonie wiec nie widze oznaczen. Jesli to pompki to dobrze by bylo zamienic miejscami ten uszkodzony z innym i ponownie sprawdzic aby zo aczyc czy to wina wtrysku czy kabelkologii. Nalezy obejrzec wtedy konektorki od wtryskow, oczyscic i ewentualnie podogonac aby byl lepszy styk. 

Chodzilo pewnie o synchronizacje walkow ktora w pd to mozna sobie wytlumaczyc jako kat wyprzedzenia wtysku. 

Co do zalania to nie powinno byc mokro w srodku. Rozbierz obudowe ecu, i wysusz. Dziwne ze tacy magicy jak tune up nie ogarneli

Opublikowano
18 minut temu, Mozgu napisał:

Ciwkawe co z tym wtryskiem? Zakladam ze to ajm, jestem na telefonie wiec nie widze oznaczen. Jesli to pompki to dobrze by bylo zamienic miejscami ten uszkodzony z innym i ponownie sprawdzic aby zo aczyc czy to wina wtrysku czy kabelkologii. Nalezy obejrzec wtedy konektorki od wtryskow, oczyscic i ewentualnie podogonac aby byl lepszy styk. 

Chodzilo pewnie o synchronizacje walkow ktora w pd to mozna sobie wytlumaczyc jako kat wyprzedzenia wtysku. 

Co do zalania to nie powinno byc mokro w srodku. Rozbierz obudowe ecu, i wysusz. Dziwne ze tacy magicy jak tune up nie ogarneli

Czy jest coś co mogę sam zrobić aby poszukać blędów. Narazie mam walizke narzedni i chęc do pracy. Staram się zawszę byc rozważnym w tym co robie. Pewnie to widzą również mechanicy nie chciałbym zapłacić za coś to moge sam. W tune up sprawdzili tylko na kompie ze mna. Umówiony jestem na czwartek na glębsze oględziny.