Darius_2508 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 WitamChcę się po raz pierwszy rozliczyć samodzielnie i mam pewne wątpliwości i w związku z tym kilka szybkich pytań odnośnie rozliczenia PIT 37...Mam dwie umowy o pracę w dwóch różnych firmach - w pierwszej pełny etat i w drugiej 1/16 etatu.Pytania:1) czy aby prawidłowo wypełnić PIT muszę dodać wartości: przychód, KUP, zaliczka pobrana przez płatnika, składki na ubezpieczenia społeczne, składki na ubezpieczenie zdrowotne?2) czy powyższe dodanie wartości to jedyna różnica pomiędzy rozliczeniem PIT'a pracując w jednej firmie?3) czy muszę gdzieś zaznaczyć, że pracuję jednocześnie w dwóch firmach/mam dwie umowy o pracę?Będę bardzo wdzięczny za pomocPozdrawiam
MaTeo85 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 wystarczy dodać te same pola z dwóch pitów... dla pewności na stronie US można pobrać wstępnie rozliczony pit podając swoje dane i dochód za poprzedni rok jaki był wtedy możesz sobie porównać co Ci urząd wyliczył a co Tobie wychodzi. Na pierwszy raz warto się zasugerować
Wojto Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Wszystko sumujesz, tylko koszt uzyskania przychodu obwarowany jest limitem 2502,56 zł.
Rekomendowane odpowiedzi