Pawlo 2004 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Mam pytanie koledzy, coś mi stuka i wydaje mi się ze może to być poduszka silnika ale mam pewne pytanie a mianowicie, podobno te poduszki mają czyjnik. PRZYKŁAD: http://moto.allegro.pl/item522791776_audi_a4_8e0_poduszka_silnika_z_czujnikiem_nowa_ory.html -Czy kazde B6 miało takie poduszki, -Na jakiej zasadzie to działa i jak sygnalizuje tzn. jaką kontrolką ze właśnie ta poduszka jest do wymiany? Prosze o podpowiedzi.
boberek Opublikowano 9 Stycznia 2009 Opublikowano 9 Stycznia 2009 jeju kolejny problem kurde naprawde masz jakies to auto ferelne kazdego dnia po 2 tematy z jakimis pierdołami ja to bym sie juz zdenerwował jak by mi sie tak działo ;( kurde nidy to drobnostki ale kurde ty masz ich coraz wiecej
nike21 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Opublikowano 9 Stycznia 2009 ja tez mam poduszki z czujnikiem... w momencie zerwania wylewa sie z nich olej i poojawia sie blad widoczny po podpieciu VAGa... u mnie takiego bledu nie bylo bo okazalo sie ze mialem rozerwany spod poduszki (tam gdzie ta metalowa czesc z mocowaniem do wózka). efekt-przy ruszaniu lub gwaltowniejszym puszczeniu sprzegla po zmianie biegu silnik podskakiwal w gore i stukal o wozek... podepnij VAG i spr bledy, jak nie bedzie to obejrzyj poduszki czy nie sa napekniete od dolu...
letallec Opublikowano 9 Stycznia 2009 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Jak widac olej na poduszce lub jest rozerwana to wymieniaj od razu. Moje stare poduszki nie mialy oleju, po wyciagnieciu nie stanowiły jednej częsci, a cholerny czujnik nie wykazywał uszkodzen. Sa dosc drogie, tfu znaczy sie ja drogo placilem bo po okolo 300PLN za szt.
Pawlo 2004 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2009 jeju kolejny problem kurde naprawde masz jakies to auto ferelne kazdego dnia po 2 tematy z jakimis pierdołami ja to bym sie juz zdenerwował jak by mi sie tak działo ;( kurde nidy to drobnostki ale kurde ty masz ich coraz wiecej Dobrze ze to tylko pierdoły a nie poważne sprawy, jak wsadziłem kolege do auta i tłumacze mu ze coś drży i mnie to wkurza i ze musze to zrobić to powiedział ze jestem przewrażliwiony ze on nic nie słyszy. Ja lubie mieć wszystko dopięte na ostatni guziczek dlatego pisze i pytam co moze być grane, po to wkoncu jest to forum Z audioli jestem bardzo zadowolony, ale coś w tym jest bo przy A4 latam, a w A6 to tylko tankowanie jest jej problemem Tak więc boberek wszystko jest ok i jak ja się tym jeszcze nie dołuje tzn ze musi być wszystko dobrze
pre_pl Opublikowano 9 Stycznia 2009 Opublikowano 9 Stycznia 2009 to nie są żadne poduszki z czujnikiem, tylko ze specjalnym żelem który zmienia swoją "twardość". Sterowane jest do z ECU, można wykryć vag-comem jeśli uszkodzenie jest typu elektrycznego. http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_po_podpieciu_vaga_taki_blad_17994-t2224.0.html coś mi stuka i wydaje mi się ze może to być poduszka silnika stuka to znaczy co ? wibruje buda przy tym ? stuka przy każdych obrotach ? Często to pada rolka od paska wielorowkowego i wydaje takie dźwięki na wolnych [br]Dopisany: 09 Styczeń 2009, 19:53_________________________________________________ to nie są żadne poduszki z czujnikiem, tylko ze specjalnym żelem który zmienia swoją "twardość". bzdurę tu napisałem pomyliło mi się z czymś innym... Ta poducha działa tak, że tam jest płyn i po środku jest taka komora przez która przepuszczany jest ten płyn. Dół jest gumowy i jest elastyczny (pod ciśnieniem), jest również dojscie powietrza (membranka separuje płyn), a zawór (sygnał z ecu) steruje tym właśnie dojściem Poniżej określonej wartości obrotów (bieg jałowy), zawór jest otwarty, przez co ten gumowy dół jest bardziej "miękki"
Pawlo 2004 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2009 Vag błędu nie wykrył ale podjechałem na kanał do mechanika i odkręciliśmy poduszke i obudowa jest pęknięta od dołu ale olej nie wycieka. Po przykręceniu stukanie ustało ale na moje za kilka dni znów zacznie stukać bo ewidentnie poduszka jest uszkodzona. http://moto.allegro.pl/item522791776_audi_a4_8e0_poduszka_silnika_z_czujnikiem_nowa_ory.html -czy moge tą poduszke kupić?? - czy jest róznica między prawą a lewą poduszką, moja jest uszkodzona od strony kierowcy pre_pl co do napinacza to tez mi siadł opisałem wszystko w innym temacie. U mnie wygląda to tak ze na 900obr/min drży ale jak dodam gazu do 1000obr/min juz jest cicho, na zewnątrz prawie wogóle tego nie słychać ale w aucie to masakra [br]Dopisany: 09 Styczeń 2009, 21:51_________________________________________________Małe odświezenie :> Zapodajcie mi koledzy nr katalogowy poduszki silnika, strona od kierowcy. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi