kamilm123 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Witam. Ostatnio zakupiłem A4 B6 Avant z silnikiem 1.8T. Auto sprowadzone ze Szwajcarii. W papierach nigdzie nie ma wzmianki o wymianie silnika, ale wydaje mi się, że był wymieniany. Na wszystkich wlepkach jest oznaczenie BFB a na silniku pod plastikową osłoną jest wybite AUM. Może tylko głowica jest z AUM? Czy można w jakiś sposób odczytać kod silnika? Może w VAGu?
przem8 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 AUM fabrycznie montowany był poprzecznie w autach grupy vag, a więc modele A4 odpadają. Możliwe, że masz tylko głowicę od AUM. Szukaj może na bloku da radę odczytać
kamilm123 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Na bloku nic nie widziałem. A w VAGu nie sprawdzi?
przem8 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Nie. Szukaj nad filtrem oleju ale tak z gory bez demontazu jakis elementow raczej nie zobaczysz. Chyba, ze masz jakies lustereczko i sobie tym pomozesz
kamilm123 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Mam BFB, tylko głowica była wymieniona na taką z AUM.
Rekomendowane odpowiedzi