wsółek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Witam nie wiem czy dobry dział. Mam problem z parowaniem lamp xenonowych zostały przerobione na bixenon z soczewką hella uszczelnione u Gwertego niedawno zmieniłem 2 dekielki lampy na nowe oryginalne ale dalej parują co działać dalej ktoś doradzi zasmarować regulację?
Decybell Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Ja bym się najpierw przyjrzał okolicom przetwornicy.
wsółek Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Założyłem 2 deki Elki nowe na żarówki jeszcze zamówię 1 na przetwornice i zobaczę czy się poprawi
johnnythebest Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Z tego co się orientuję to przeważnie jest problem z uszczelkami od regulacji świateł
wsółek Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Rozbierał ktoś taką regulację ?
wsółek Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Regulacja uszczelniona i dalej paruje jakieś pomysły ?
Krumak Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Sprawdź jeszcze uszczelki dekli z tylu i same dekle. Gdzieś może być pęknięcieWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wsółek Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Opublikowano 7 Maja 2017 dekielki są nowe regulacja uszczelniona jeszcze może oring na kierunku zmienie
johnnythebest Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 Czy lampę wysuszyles na maxa? Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
iwan92 Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 Zawsze możesz kupić nowe w ASO, pewnie nie będą parowały
Special Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Może trzeba poprawić wentylację , a nie za wszelką cenę uszczelniać ?
Kaikom Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Cześć, mój pierwszy post na forum, ale się dołącze bo warto wspomnieć, że przy mocno szczelnych puszkach istotne jest "jakie" powietrze zamkniemy w środku. Wraz z temperaturą ilość wody, którą jest w stanie powietrze zmagazynować spada (wilgotność względna) i np jak montowałeś reflektory przy 25'C przy wilgotności 60% to takie powietrze zamknąłeś w reflektorze - ono zacznie oddawać wodę przy ok 16-17'C: Tu można policzyć (wyznaczasz punkt rosy):http://andrew.rsmas.miami.edu/bmcnoldy/Humidity.html W takiej temperaturze Ci zacznie nawet najbardziej szczelny reflektor parować z takim powietrzem wewnątrz. Dlatego bardzo istotnym jest aby w przypadku szczelnych rozwiązań zamykać węwnątrz "SUCHE" powietrze. I nie chodzi tu o wygrzewanie czy coś w tym stylu bo wygrzewając reflektor nie pozbywasz sie z powietrza wody, ona ciągle tam jest w postaci pary wodnej. Warto o tym pamiętać, szczególnie teraz kiedy powietrze jest cholernie naładowane wodą, jak w jakichś tropikach (u mnie obecnie przy 24 stopniach mam 56% wilgotności... gdybyś takie powietrze zamknął do idealnie wysuszonego słoika rozgrzanego nawet do 200'C to ten słoik najszczelniej jak się da zakręcony by zaparował od środka w temp. ok 13-14'C, a poniżej już byłby dramat. dlatego ważna jest wentylacja aby ta para wodna miała którędy wyjść z tego reflektora, a jak jej nie ma to musisz przewietrzyć reflektor powietrzem o niskiej wilgotności inaczej będziesz miał wieczny problem. Poczytaj sobie:https://pl.wikipedia.org/wiki/Temperatura_punktu_rosyhttps://pl.wikipedia.org/wiki/Wilgotność_powietrza
Voucher Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 W dniu 7.05.2017 o 14:29, wsółek napisał: dekielki są nowe regulacja uszczelniona jeszcze może oring na kierunku zmienie I jak, udało Ci sie uporać z parowaniem? Mam podobny problem.
Roln1k Opublikowano 7 Listopada 2019 Opublikowano 7 Listopada 2019 Zróbcie to jak rafsus zrobił no tego uszczelnić łączenie klosza z obudową i piankowe uszczelki na dekielkach obrócić na drugą stronę i będzie szczelnie. Ja tak zrobiłem i tylko przy ulewie i jeździe 150 kmh +- mały pasek pary na dole reflektora Ale jest to do przyjęcia
Rekomendowane odpowiedzi