tyskiv6 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Witam , po wymianie drążków i końcówek , oraz nie wiem czy to ma znaczenie amory , sprężyny plus odboje poduszki itp , przy skręcaniu na postoju lub gdy auto powoli się toczy słuchać delikatny "strzał" w pewnym momencie skrętu . Co to może być ? Przed wymianą nic takiego nie występowało . Wróciłem z tym do mechanika , a on juz diagnozuje , że pewnie maglownica strzela . Tylko , że za nim do niego przyjechałem problemu nie było . Pozdrawiam .
rogigor Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Jak strzela przy skręcie to bym przegub bardziej obstawiał.
tyskiv6 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2017 To jakim cudem przed wymianą było ok ? Czy przy wymianie tych części trzeba ruszać przegub ? Mógł go w jakiś sposób uszkodzić ?
Centi Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Z tego co zrozumiałem, to podczas toczenia ale bez gazu?? Jeżeli tak to szukałbym problemu w górnym mocowaniu (łożysko) amortyzatora. Jeżeli strzela w momencie gdy delikatnie mamy wciśnięty hamulec to proponowałbym przesmarowanie prowadnic zacisku.
rogigor Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Górne mocowanie słychać by było też na wybojach, nie tylko podczas skrętu. Ale kolega zadał dobre pytanie - strzela na postoju czy jak ruszasz ze skręconymi kołami?
tyskiv6 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Strzela na postoju i to bardzo delikatnie bym powiedział trzeba sie wsłuchać , i jak np parkuje przy bardzo małej prędkości skręcam kierownice słychać . Podczas szybszej nic nie słychać .
Centi Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Nie koniecznie słychać by było na wybojach, w początkowej fazie może nie stukać.
rogigor Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 To może faktycznie coś z amorem. Spróbuj tak - otwórz maskę i trzymaj ręką za górne mocowanie amortyzatora, a niech druga osoba kręci kierą. Jak będzie uszkodzone poczujesz pod ręką przeskoki. Ewentualnie podjedź na stację diagnostyczną - tam za 20 złociszy przetrzepią Ci zawieszenie i będziesz wiedział co to jest
tyskiv6 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Ok dzięki , jak nie znajdą co to sprawdzę z tymi amorami i stacja diagnostyczna . Dam znać co było . Pozdrawiam .
Rekomendowane odpowiedzi