Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 1.9TDI BKE - wyciąganie PINU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, za pomocą vag comandera 1.4 staram się wydobyć PIN ( aby dodać kluczyk bo mam tylko 1 ) ale jak klikam read to staje mi to zczytywanie i pin się nie pojawia ktoś wie co z tym zrobić ?

To jest mój licznik 8E0 920 900 M KOMBI+WEGFAH-RS RB4 D42

123.jpg

Edytowane przez hunter999

Opublikowano

Hej udało ci sie to rozwiązać ? Bo mam ten sam problem.Pozdrawiam

Edytowane przez rafalgsm

Opublikowano

Tym programem możesz co najwyżej uwalić zegary.

Opublikowano
  • Autor

Nie udało mi się rozwiązać tego problemu,  a jaki kabel bądź urządzenie polecasz do 200-300zł ?

Opublikowano
3 godziny temu, hunter999 napisał:

Nie udało mi się rozwiązać tego problemu,  a jaki kabel bądź urządzenie polecasz do 200-300zł ?

Do tej kwoty pozostaje ci podjechać jedynie, do kogoś kto się tym zajmuje np. do kogoś kto dorabia kluczyki za wyciągniecie pinu powie ci max 100-200zł.  Comanderem i chińskimi kablami lepiej nie podchodź do licznika RB4 bo go uwalisz.

Opublikowano
  • Autor

100-200zł to dużo wolę dołożyć i kupić sobie sprzęt bo rozumiem że takie coś nie tylko będzie do wyciągania pinu ale też do diagnostyki itp. a co byś polecił nie drogiego ( bo za powiedzmy 500-600zł to odpada)

Opublikowano
24 minuty temu, hunter999 napisał:

100-200zł to dużo wolę dołożyć i kupić sobie sprzęt bo rozumiem że takie coś nie tylko będzie do wyciągania pinu ale też do diagnostyki itp. a co byś polecił nie drogiego ( bo za powiedzmy 500-600zł to odpada)

Niestety tylko do pinu, korekty przebiegu, wgrywaniu softa zegarów, koszt odpowiedniego kabelka z programem od 1500zł w górę.

Opublikowano
  • Autor

A co myślisz o takim urządzeniu jak VAG V-scan 5053? Ma możliwość wyciągnięcia pinu oraz diagnostyki ( to na przyszłość ) .

LINK DO URZĄDZENIA

Opublikowano

Nie testowałem, ale podejrzewam, że nie wyciągnie pinu z RB4, niech się wypowie ktoś kto testował.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 23.04.2017 o 17:39, hunter999 napisał:

A co myślisz o takim urządzeniu jak VAG V-scan 5053? Ma możliwość wyciągnięcia pinu oraz diagnostyki ( to na przyszłość ) .

LINK DO URZĄDZENIA

Ten testerek PIN z RB4, a tym bardziej z EDC-16 to nie wyjmie.

Bywasz w Lublinie? Mógłbym Ci odczytać PIN i dopisać klucz w niedużych pieniążkach. Czyste transpondery też mam. :D

Opublikowano

Jak zmienialem licznik niby magik powiedzial ze w B6 pin jest w VIN - popatrzyl na VIN I powiedial jaki kod - 4 cyferki z VINu

Nie wnikalem w szczegoly ale mozemy sprawdzic - podaj VIN a ja na PW napisze pin I sprawdzimy czy tk jest

Pytalem o B7 ale tam tak nie ma

Opublikowano
13 godzin temu, Stichy napisał:

Jak zmienialem licznik niby magik powiedzial ze w B6 pin jest w VIN - popatrzyl na VIN I powiedial jaki kod - 4 cyferki z VINu

Nie wnikalem w szczegoly ale mozemy sprawdzic - podaj VIN a ja na PW napisze pin I sprawdzimy czy tk jest

Pytalem o B7 ale tam tak nie ma

Możesz podać jaki człon vinu odpowiada za pin? Jestem ciekawy czy to faktycznie prawda, może być na PW.

Opublikowano

jestem świeżo po uzyskaniu pin-u i jakoś żadnego związku z vin-em nie widzę,nawet takich cyfr nie mam w winie,że o całym czterocyfrowym ciągu nie wspomnę. 

Opublikowano
Dnia 14.05.2017 o 09:18, Stichy napisał:

ak zmienialem licznik niby magik powiedzial ze w B6 pin jest w VIN - popatrzyl na VIN I powiedial jaki kod - 4 cyferki z VINu

zbyt piękne, żeby było prawdziwe, a jeśli już, to i tak trzeba to kalkulatorem przepierdzielić jakimś, żeby policzył...