Przemysław Jankowski Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Witajcie w styczniu wsadziłem nowy aku i wczoraj po 4ch dniach nie opalania auto wyskoczyło na ekranie że low baterry ale odpalił normalnie możliwe że nowy aku już się wyczerpał ? Mmm?
Centi Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Trzeba sprawdzić ładowanie i czy samochód nie "kradnie" prądu".
prezesik18 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 A wymieniając aku sprawdzałeś ładowanie aku i pobór prądu na spoczynku?
prezesik18 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Licząc na to że stał równo 4 doby nie ruszany, a pobór prądu w spoczynku masz w granicach normy - 80mA, to przez ten czas z aku ubyło ~7,7Ah. Jakiej pojemności masz wsadzony aku? W każdym bądź razie masz do sprawdzenia pobór prądu w stanie spoczynku, wszystko się wyjaśni.
komoornik Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 W B8 trzeba sprawdzić przede wszystkim napięcie na klemach, ewentualnie pod maską.
Przemysław Jankowski Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Nic nie było sprawdzone oddałem auto przy okazji do mechanika zebykleme pirptrchnicza zmienic i kazałem przy okazji zmienić i zakodowac aku ,a jak sprawdzić pobór prądu w spoczynku i ladowanie aku?
prezesik18 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 żeby w stanie spoczynku sprawdzić - między biegun - aku a klemę szeregowo włączasz multimetr z ustawieniem do pomiaru natężenia prądu (A), zamykasz wszystkie drzwi, zamek maski trzeba zatrzasnąć aby autko myślało że jest ona faktycznie zamknięta. Zamykasz auto z pilota, czekasz ok 15-30minut aż się uśpią wszystkie moduły i sprawdzasz wynik. Jak już wiesz że jest za duży pobór to wyciągasz bezpieczniki po kolei i sprawdzasz czy ma to wpływ na pobór prądu.
Wihajster Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 8 minut temu, prezesik18 napisał: czekasz ok 15-30minut aż się uśpią wszystkie moduły trochę cie poniosło....góra 2min
Rekomendowane odpowiedzi