Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czy da rade do B5 wstawić radyjko Concert ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Czy dam radę sam wstawić do B5 radyjko Concert ?

Kwestia taka miałem gammę ( kaseciak ) ale po prostu padło, tzn nie uruchamia się ( na trasie zmieniałem stację na wyświetlaczu i radia i komputera zaciął się napis "search" i wyłączyłem. Więcej włączyć je nie mogę - tak jakby power przestał działać w związku z tym postanowiłem zmienić radio na CD czyli np: Concert - byłem bliski kupna ale teraz dowiedziałem się o tzw sterowniku CAN co to takiego ? Gdzie to kupić lub wgrać ? z kostkami przy podpięciu będzie problem ?

Pozdrawiam !

A może gammę da się uruchomić jakieś rady ?

Opublikowano

Kupuj Concert CD z Audi A6 - to ten z zaokrąglonymi rogami.

Opublikowano

lepiej kup to CD, zanim zechcesz naprawiać gammę (bo na pewno się da) Kolega Yates dobrze Ci mówi - ma być concert z A6.

Opublikowano

adapter can-bus mozesz kupic na alllegro koszt ok 250-300 zl...... + koszt radia.... sporo, a moze kaseciaka i zmieniarke mp3

Opublikowano

a po co jest ten adapter i do czego słuzy?

Opublikowano

nie wiem czy dobrze zrozumiałem - adapter can-bus słuzy do tego aby odblokowac wszystkie funkcje radia (przyciemnianie wyswietlacza, rds na fis, granie przod+tył) tak?

w 2 linku jest obejscie tego, poprzez wlutowania kabelka zasilającego podswietlenie, rds na fis mnie nie interesuje bo nie mam fis :blink: a nie wyłaczanie glosnikow poprzez wyjecie jednego z kabelkow z kostki. 'Problemem' tylko bedzie ze co 1h bedzie sie wyłaczało?

takze spokojnie moge kupowac i bezkosztowo zainstalowac?

Opublikowano

nie będziesz miał podświetlenia gałek i będzie się radio wyłączało co 0,5/1 godzinę (nie pamietam ile)

Opublikowano

co godzine, i nie bedzie sie wlanczalo i wylanczalo po kluczyku

Opublikowano

możesz kolego sobie też kupić concerta plus albo concert by Panasonick i taki adaptorek zamiast zmieniarki żeby był Aux-in

koszt takiego radia około 350-420zł ale nie wystąpi tam problem z głośnością

Opublikowano

a jak bedzie z działaniem radia (FM) w concert II? bo cos kiedys czytałem, ze trzeba separator zeby działała antena w szybie tylko nie pamietam czy do orginalnego radia, czy do 'innego'

antena w szybie, wzmacniacz antenowy mam, wszystko podpiete (rozbierałem i widziałem)

Opublikowano

to zalezy czy wzmacniacz jest zasilany z kabla antenowego, jesli tak to nic nie bedziesz musial robic, a jesli masz dodatkowy kabelek do zasilania wzmacniacza, chyba bialy kolor, to bedziesz musial podac na niego zasilanie

Opublikowano

ja mam w swojej concerta tylko że już z nim wyjechało z fabryki i działa bez zarzutu jestem z niego bardzo zadowolony :good: