unreal159 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Witam, pisałem już o ty ale z braku zainteresowania piszę jeszcze raz. Raz jak usiadłem na fotelu pękł mi drut od regulacji odcinka lędźwiowego który widać na foto. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić ? Chciałem wyjąć cały stelaż ale też nie wiem jak. Widziałem już posty że ten element pękał ale nie w tak niefortunnym miejscu. Jest do dolna część całego mechanizmu regulacji.
WYSKUN Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) ha! o kurde mam dokładnie tak samo jak Ty takie auto już kupiłem i też sie zastanawiałem co z tym zrobić ale później jakoś olałem temat. Dołączam sie do tematu i czekam może ktoś coś sensownego podpowie Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez WYSKUN
unreal159 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2017 W sumie to moze miec nawet zly wplyw na kregoslup bo jest nierownomierny nacisk.
majkel_majki Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Ja załatwiłem temat listewką, która opiera się brzegami o stelaż fotela, a środkiem podpiera ten element centralny i działa wszystko ok.
WYSKUN Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 2 minuty temu, majkel_majki napisał: Ja załatwiłem temat listewką, która opiera się brzegami o stelaż fotela, a środkiem podpiera ten element centralny i działa wszystko ok. Pstryknij fotke
majkel_majki Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Nie wyjmę tego teraz z fotela, ale patent jest bardzo prosty, jak popatrzysz to będziesz wiedział jak to wstawić.
Robero321 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Po co otwieracie nowy wątek ??? Jak w starym jest wszystko opisane CO i DLA CZEGO
unreal159 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2017 majkel_majki czyli proponujesz zeby wsadzic cos co spodowuje ze ten drut nie bedzie amortyzowal ruchów stelaża tylko w momencie siadania ten plastik oprze sie na tym czyms i bedzie na sztywno ?
majkel_majki Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgadza się, ponad rok tak jeżdżę i zarówno fotel jak i plecy mają się dobrze elementy stelaża są wystarczająco elastyczne aby lekko się uginać przy zmianie obciążane. Z tym, ze ta decha czy inne ustrojstwo powinno być tak zwymiarowane aby stelaż był oparty na tej samej wysokości, jaką ustalał wewnątrz oparcia zerwany drut.
unreal159 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Poszedłem za ciosem i zrobiłem takie coś. Zwykły klocek nawet nie przyklejony i jest spoko. Przewód trzeba było wyjąć razem z mocowaniem i puścić za plastikiem który opiera się o ten profesjonalny zderzak ;p.
unreal159 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2017 A i powstał nowy problem. Nie działało mi sterowanie przód tył, góra dół ok. Po włożeniu tego klocka zaczęło działać i teraz znowu nic. Jak wciskam przycisk regulacji słyszę "cyk" z silniczka ale nie zaskakuje. Miał ktoś kiedyś tak ?
majkel_majki Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Chyba niestety silnik się poddał, mogą być zużyte albo zawieszone szczotki. Gdyby kręcił, ale bez zmian kształtu oparcia stawiałbym na zerwaną linkę. Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez majkel_majki
Rekomendowane odpowiedzi