qenik Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) Chciałbym podniesc trochę mocy chociaż z 20-30 kuni. Problem w tym że u mnie w okolicy nie ma majstrow do tego. Jest jeden facet, który chce ok 4stow za podniesienie mocy do ok. 180km softem, jednak o ile to nie jest w stanie precyzyjnie określić. Mowi, że już dużo razy robił ten silnik. Teraz pytanie. Czy jest to bezpieczne czy może mi coś namieszać? Facet nie ma hamowani, mówi, że mierzy parametry komputerem i sprawdza kondycję maszyny. Trochę się boję, bo robiłem rok temu generalny remont silnika i turbo, więc boję się zęby mi czegoś nie spierpapierniczył. I pytanie numer dwa. Czy takie zwiększenie mocy ma wpływ na szybsze zuzywanie się sprzęgła? Bo już trochę km zrobiłem a cholewka wie kiedy poprzedni właściciel zmieniał i nie chce aby przez taką zabawę wywalić kasę na sprzęgło i dwumase. Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez qenik
wesz82 Opublikowano 1 Maja 2017 Opublikowano 1 Maja 2017 Jezeli nie ufasz temu majstrowi i wgrywa on tzw gotowce to odpusc sobie. Wejdz w temat dobrzy ciptunerzy i zadaj pytanie o polecanego tunera w Twojej okolicy. Nawet jak masz ppdjechac kawalek to bedzie bezpieczniej. Co do sprzegla to jezeli jest nowe a tuner zrobi to dobrze to posluzy ono dlugo.
booolek Opublikowano 1 Maja 2017 Opublikowano 1 Maja 2017 (edytowane) Zerknij tutaj,,,ale jeśli ty masz starego aeba ,bo widze rocznik 97 ,to musisz liczyć więcej niż te 400 zł,ponieważ to jeszcze nie idzie przez OBD (po kablu) tylko poprzez wlutowanie kości,,a prawda jest taka że nie każdy już chce się w ogóle w to bawić. Edytowane 1 Maja 2017 przez booolek
Viksc Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 mam do sprzedania ecu z chipem na 180km do AEB,jak cos to pw.
Rekomendowane odpowiedzi