ofikruszon Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 Witam otóż zakupiłem zmieniarke yatour ze złączem 8pin i zauważyłem że jest jeszcze 1 kabel niepodpaczony i zmieniarką nie działa. Więc wydaje mi się że ta także muszę podłączyć. i znalazłem taki kabel z 20pin na mini ISO. dodam że zmieniarki wcale nie miałem w aucie ale chyba tak czy siak powinno to chodzic. A więc muszę zakupić ten kabel ? i trzeba coś w radiu kodowac aby to działało ? Pozdrawiam
adrian242424 Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 Żeby podłączyć zmieniarkę musisz zastosować adapter, który podałeś, wtedy wpinasz ta dużą czarną kostkę do przejściówki, a niebieska kostkę z przejściówki do czarnej kostki od zmieniarki, 2 pozostałe (żółta i zielona) oraz niebieska od zmieniarki do radia, czarny przewód od zmieniarki to masa, podłączasz do np. obudowy radia. Jest też jeszcze jeden sposób, ucinasz kostkę w zaznaczonym miejscu, tą dłuższą cześć wpinasz do radia, mniejszą do czarnej kostki zmieniarki, a niebieską do radia.
cysiek18 Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 A nie da się przypadkiem wynająć pinow z niebieskiej kostki znieniarki i przełożyć ich do tej dużej czarnej Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
ziomal-84 Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 Ten dodatkowy pin to masa. A piny można przełożyć, ale bez narzędzi to ciężko. Takie coś potrzeba.http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5223198393Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
ofikruszon Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Opublikowano 7 Maja 2017 11 minut temu, ziomal-84 napisał: Ten dodatkowy pin to masa. A piny można przełożyć, ale bez narzędzi to ciężko. Takie coś potrzeba.http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5223198393 Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Pewnie ojciec w garazu u siebie ma taki sprzęt. Ale już zamówiłem ten adapter. więc myślę że będzie git. Bo radia nie mogę znaleźć w okazyjnej cenie z androidem.
ziomal-84 Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 Jak dla mnie te wszystkie wynalazki z ryżu na Android to szajs.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
adrian242424 Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 3 godziny temu, ziomal-84 napisał: Ten dodatkowy pin to masa. A piny można przełożyć, ale bez narzędzi to ciężko. Takie coś potrzeba.http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5223198393 Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Ja do wyciągania pinów używam zwykłej pęsety z podszlifowanymi końcami.
nitroo Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Po co przekładać 8 pinów, skoro prościej kupić przejściówkę za grosze... Bez sensu robota. Później przy sprzedaży zmieniarki, bądź usuwaniu jej, trzeba znowu się z tym grzebać. Edytowane 8 Maja 2017 przez nitroo
Fido Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Drogi autorze tego tematu. Powielasz wątek zamiast przejrzeć temat który zawiera już odpowiedzi na twoje pytania. Wystarczy przejrzeć i popatrzeć na zdjęcia.
ofikruszon Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Opublikowano 8 Maja 2017 28 minut temu, Fido napisał: Drogi autorze tego tematu. Powielasz wątek zamiast przejrzeć temat który zawiera już odpowiedzi na twoje pytania. Wystarczy przejrzeć i popatrzeć na zdjęcia. przepraszam ale zależało mi bardzo na czasie
Rekomendowane odpowiedzi