Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie 1.8t

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar kupic audi a4 w 1.8t z Q tylko pytanie w jaki kod silnika celowac. Zamierzam je z czasem modyfikoawc wiec az tak na mocy znamionowej mi nie zalezy moze byc 163 jak i mocniejsze wersje. Najwazniejsze by z czasem model byl jak najmniej uciazliwy :)

Opublikowano

A jaki budżet? Bo to ważne

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Szukaj BFB (163KM) lub BEX (190KM), są to te same silniki różniące się tylko tym, że BEX masz troszkę większe turbo, 2 IC, i większe wtryski. Jeśli nie zależy ci na mocy po samym wirusie to szukaj BFB, po zmianie wtrysków na te od BEX, wyciągniesz samym wirusem ok 200-210KM, z BEX bez modów samym wirusem ok 220-230KM.  Jeśli planujesz iść w przyszłości w większe mody jak zmiana tubo, FMIC, TIP itp, to bez różnicy który silnik wybierzesz. Trzeba dodać, że wartość rynkowa BEX jest większa od BFB i czasami za ta różnice idzie już fajnie pomodzic BFB, do tego z uwagi, że BEX jest mało i to w quattro, znaleźć dobra sztukę, to jak szukanie igły w stogu siana.

Edytowane przez adrian242424

Opublikowano

Jak już i tak planujesz zabawy w podnoszenie mocy to wg mnie bez różnicy czy to będzie AVJ - 150KM, BFB - 163KM, czy BEX - 190KM. Ważne, że by miał Q i był sprawny technicznie.

Opublikowano

Podpinam sie pod temat .

Mam temat do zrobienia i nie wiem czy wlozyc silnik slabszy 163km czy tego bexa w Q czy bedzie duza roznica w utrzymaniu pozniej takiego Q i czy ktos moze ma akurat bex w q jak spalanie i czy lpg tak samo da sie wlozyc nie ma wiekszych problemow niz w slabszych wersjach 1.8t

Opublikowano
3 godziny temu, The a4 napisał:

Podpinam sie pod temat .

Mam temat do zrobienia i nie wiem czy wlozyc silnik slabszy 163km czy tego bexa w Q czy bedzie duza roznica w utrzymaniu pozniej takiego Q i czy ktos moze ma akurat bex w q jak spalanie i czy lpg tak samo da sie wlozyc nie ma wiekszych problemow niz w slabszych wersjach 1.8t

Myślałem kiedyś tak jak ty z tym quattro. Że większe koszty utrzymania i w ogóle... teraz żałuję że nie doszukałem się w quattro. Mam jakoś 190 (+/-) koni na BFB i traci mi cholernie przyczepność na pierwszych dwóch biegach.  A na spalanie po modach się nie patrzy. 

Opublikowano

25 tysi na lpg i odpukać ok.Spalnie 11+ prawie bez miast i zbędnych szaleństw.Jak tylko to możliwe szukać z Q,a jeśli ktoś chce potem dłubać na większe moce to tylko Q.Prócz trochę większego spalania same zalety:wink:

Opublikowano

Spalanie to tak z ciekawosci Q musi wiecej wypic fizyki sie nie oszuka ale mam po malym modzie tyle ze z 90 diesla na 115 zrobiony i spalanie ksiazkowo 5.4 nawet spadlo 0.2L i nie tocz jak na te mozliwosci teraz mysle nad Pb bo b6/b7w On to przy dlubnietym i ciskaniu bedzie juz odczuwalne po kieszeni a mam teraz glownie krotkie jazdy i chyba tylko 1.8t zostaje czy warto doplacac do tego 190konnego silnika na te 220 z tego co czytam samym softem da rade ogarnac a to juz bedzie sie fajnie chyba odpychalo w Q . No to co trzeba szukac modzic 

Pozdro rezacze ...dzieki za odp

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Podpinam sie pod temat....  szukam silnika (stary BFB niestety w proszku) i chcialem zapytac czy ten mocniejszy BEX podpasuje mi bez problemu? Jakie są roznice w cenie ...czy to wogole ma sens?  Mama quattro i LPG ...Pozdrawiam!!!