Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Producenci części do rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pytanie czy rolka napinająca Ruville powinna miec napis made in germany? bo moja ma na pudelku made in germany, a na rolce jest LITENS made in canada :/, rolka prowadzaca pudełko ruville germany, a na rolce napis INA slovakia, i czy na pompie wodnej powinien być jakiś napis bo nic nie widze, pudelko ruville germany, co to jest ?? to sciema czy orginal bo juz sam nie wiem :// to pudelka są tylko z niemiec ? :D

"pompa wodna ma wyryty z boku znaczek i napis ruville"

Opublikowano

Ostatnio jak u siebie zmienialem rozrzad to wkladalem rolka INA napinacz LITENS a pudelka mialem INA i takie same zostaly zdemontoane.

Opublikowano

to zalezy kto to pakuje

Opublikowano

a co to za firma LITENS, wie ktos? bo INA to chyba dobra tylko ten litens :/

Opublikowano

Zakładaj kolego bez obaw! INA tj bardzo dobra firma, natomiast Litens również nie jest zła, ruville ma zasade ze w opakowaniu znajduja sie czasami choc niekoniecznie czesci innych producentów. Co nie oznacza ze wciskają lipę. To nie żadna ściema wiem co mówię bo pracuje w firmie motoryzacyjnej i moja firma importuje od producentów każdego rodzaju części i takie przyjeżdżają prosto z pierwszej ręki. :)

Opublikowano

to ja przedstawie jak mam u siebie :) akurat odebrałem karton części :>

rolka przekładni pasowej INA (rimmenspann.ZR 533002920)

rolka przekładni pasowej INA (spannarm,m,ZR 533008320)

rolka przekładni pasowej INA (umlenkrolle ZR 532018910)

kolejna rolka Ruvielle (spannrolle 55703)

powyższe produkcja Niemcy, ori opakowania i częsi podpisane

rolka napinająca SKF (belt tensioner pulley vkm11151) - produkcja Kanada, na części napisane Litens Kanada

paski Gates numery: 5531XS, 6PK2413, 4PK1240, 5520XS (dali 2 sztuki chyba im sie cos pomyliło albo nie wiem - trzeba wyjaśnić przed zaprowadzeniem auta na warsztat),

pompa wody DOLZ,

do tego zakupiłem filtry oleju, powietrza i paliwa oraz płyn do układu chłodzenia K2 Cooler. Jeszcze tylko olej załatwic i mozna działac :)

Opublikowano
do układu chłodzenia K2 Cooler
:mysli:

Chyba w niedalekiej przyszłości chcesz jeszcze nagrzewnice wymieniać.Płyn do układu to G12+ 34 zł w ASO za 1,5 litra koncentratu więc chyba nie warto lać jakiś wynalazków.

Opublikowano

to ja przedstawie jak mam u siebie :) akurat odebrałem karton części :>

rolka przekładni pasowej INA (rimmenspann.ZR 533002920)

rolka przekładni pasowej INA (spannarm,m,ZR 533008320)

rolka przekładni pasowej INA (umlenkrolle ZR 532018910)

kolejna rolka Ruvielle (spannrolle 55703)

powyższe produkcja Niemcy, ori opakowania i częsi podpisane

rolka napinająca SKF (belt tensioner pulley vkm11151) - produkcja Kanada, na części napisane Litens Kanada

paski Gates numery: 5531XS, 6PK2413, 4PK1240, 5520XS (dali 2 sztuki chyba im sie cos pomyliło albo nie wiem - trzeba wyjaśnić przed zaprowadzeniem auta na warsztat),

pompa wody DOLZ,

do tego zakupiłem filtry oleju, powietrza i paliwa oraz płyn do układu chłodzenia K2 Cooler. Jeszcze tylko olej załatwic i mozna działac :)

bo jak masz 2.5 V6 to chyba idą 2 paski :>
Opublikowano

bo jak masz 2.5 V6 to chyba idą 2 paski

ja tam nie wiem :D ja tylko sprzątam hehe ale faktycznie na zdrowy rozum muszą byc dwa :)

Opublikowano
do układu chłodzenia K2 Cooler
:mysli:

Chyba w niedalekiej przyszłości chcesz jeszcze nagrzewnice wymieniać.Płyn do układu to G12+ 34 zł w ASO za 1,5 litra koncentratu więc chyba nie warto lać jakiś wynalazków.

chlodnice, pompe wody albo uszczelke pod glowica :mysli:

Opublikowano

pompa wody DOLZ,

Trochę ryzykujesz z tą pompą.

Przy wymianie rozrządu w takim silniku postawiłbym na coś lepszego i sprawdzonego np. SKF :)

Płyn też powinien być dobry, tak jak napisali wcześniej koledzy.

Opublikowano

Przy wymianie rozrządu w silniku 2,5 TDi wymienia się dwa paski: pierwszy pasek napędza walek rozrządu a drugi pasek napędza pompe wtryskową. A co do rolek firmy INA i Litens - są to firmy które dostarczają rolki na pierwszy montaż (najwyższa półka i jakość). Rolki tych firm pakowane są w oryginalnych zestawach rozrządu.

Opublikowano

aha, czyli mozna montować, oki dzieki... :)))

Opublikowano
Opublikowano

ja kupilem ten z pompa za 297zl i juz jest zalozony, stare czesci takich samych firm jak kupilem hehe :shocked: