andrzejqx1 Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 Witam Kolegów, Przyszedł czas na wymianę świec. Mam u siebie instalację gazową. Słyszałem, że przy gazie trzeba ustawiać odstęp na świecy. Czy wie ktoś jaki on powinien być. Kupiłem świeczki DENSO K20TT. Ponoć dedykowane do LPG.Dziękuję za poradę
przem8 Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 Jak kupujesz świece dedykowane do danego modelu i silnika to nic już nie ustawiasz, a świece dedykowane do gazu rzekomo mają dłuższą żywotność i taka to różnica.
andrzejqx1 Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Opublikowano 20 Maja 2017 Kolega mówił podobnie. Dzięki pozdrawiam.
Magik123 Opublikowano 21 Maja 2017 Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Przerwa ma byc taka jaka przewiduje producent, LPG nic do tego nie ma, to wymysł internautów mechaników u których nie dość że sa kiepskie graty LPG to i układ zapłonowy w kiepskim stanie, wtedy regulacja przerwy faktycznie pomaga, ale nie ona jaest przyczyną a właśnie badziewne wtryski, przewosy WN czy cewki. Edytowane 21 Maja 2017 przez Magik123
mortek1986 Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 miałem denso ik 20tt padły po 30 tys, przepaliło ,mi jeden kabel wn bo nie było przeskoku na swiecy, teraz załozyłem ngk laser line do gazu, silnik o wiele lepiej pracuje
Rekomendowane odpowiedzi