Gość jaarek_dpl Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Witam, mam taki problem w swoim Avancie, czasami w czasie jazdy wskazówka prędkościomierza zacznie sobie latać, skakać, fruwać i nie wiadomo co tam jeszcze jak mogę to naprawić ? i czy w ogóle można jakoś liczniki naprawiać bo mam z nim też taki problem, że niektóre kontrolki mi nie świecą albo jakoś tak słabiej świecą także proszę o pomoc i z góry dziękuje
DeeJay_Kill Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Można naprawić, pewnie winowajcami są kostki połączeniowe, albo zimne luty. Co do żarówek, to można bez problemu wymienić. Wyjęcie licznika nie jest trudne, opisano już tą czynność na forum. Kwestia odkręcenia dwóch śrubek, zdjęcia osłonki i odpięcia kostek.
AdasWawa Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 u mnie licznik ostatnio tez wariuje...tzn rano odpalam silnik po nocy i wkazowka od plynu chlodniczego jest na 65C i dochodzi do ~95C czemu tak sie stalo jak zrobic zeby bylo normalnie?aaa i czasem jak jade to temp plynu w 2s potrafi spac z 95C na 70C ,a jak stane to w 3s juz jest 90C...termostat nowy,czujnik temp nowy.
akiwan Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 Ja miałem tak z zegarami... jednego dnia ->Zgasło podświetlenie(białe cyfry) i nie pokazywał poziomu paliwa. innego dnia ->obrotomierz startował od 2800obr(na wolnych obrotach tyle było) za kilka następnych dni -> zgasły czerwone podświetlenia(czerwone wskazówki) nie wyświetlała się temp. i kilometry. Zaznaczam że nie występowały te zjawiska jednocześnie tylko każde z osobna. Przyczyna: seryjnie montowali procesory z wadami które ujawniały się przy niskich temp.(zima) Lekarstwo: wymiana procesora na nowy(nowy nie ma tej wady i taki już mam zamontowany) mowa tu o zegarach z białym tyłem, te z czarnym podobno są nienaprawialne(tył zegarów widać po zdjęciu zaślepki bezpieczników) koszt procesora z wymianą to 400pln:) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi