rafalpe Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Panowie jak zdemontować dekory z boczków drzwi i deski rozdzielczej przed pasażerem? wszystkie są na wcisk czy może przykręcone od wewnątrz? Jak na wcisk to jak je podważać żeby przy okazji nie zniszczyć tapicerki?
cmk Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 wszystkie są na wcisk, ponizej masz opis z fotkami http://blog.ocarbon.com/2010/06/b8-a4s4-trim-removal-guide/
cmk Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 no śrubokrętem nie polecam najlepiej plastikowe łyżki-ściągacze do tapicerki
lumberjack Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Panowie do dekoru z tunelu naprawdę trzeba go całego wyjąć? Nie sięgnie się tych śrubek na założonym tunelu? Trochę mnie przeraza wyciąganie całego 1
cmk Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Na wekend wymienialem dekory u siebie i nie było aż tak strasznie. Wymiana dekoru tunelu zajeła mi jakąś godzinę, a robiłem to pierwszy raz nie da się go odkręcić z zamontowanym tunelem - za mało miejsca na jakikolwiek śrubokręt czy klucz . Kilka wskazówek: nie trzeba demontować mieszka biegów wystarczy obrócić i przejdzie przez otwór w panelu, panel z przyciskami należy energicznie szarpnąć w góręi wyskoczy z zatrzasków Nie wiem jak u was ale u mnie czasem skrzypiał ten tunel środkowy, rozwiązaniem przy okazji demontowania go jest podkleić łączenie kubkami a tunelem taką taśmą materiałową do owijania elektryki (skręcane na kilka śróbek torx) filmik pokazujący demontaż panelu środkowego Edytowane 5 Czerwca 2017 przez cmk
cmk Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 U mnie nic się nie odkształciło ale pod plastikową łyżkę-ściagacz podłożyłem kawałek materiału żeby nie porysować
lumberjack Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Masz 3 zatrzaski na dekor i na jednym końcu wsuwke z której trzeba go wysunąć, wiec zaczynasz od skrajnego klipsa po przeciwnej do tej wsuwki potem jak juz masz dekor odchylony na rogu to resztę nawet palcami wyjmiesz PS wyjąłem ten z tunelu bez ściągania tunelu Wystarcza małe dłonie, bit torx do wkrętarki i malutki kluczyk oczkowy, 6 śrubek dostępnych bez problemu, tylko trzeba właśnie od dołu je kręcić a te dwie przy nogach kierowcy/pasażera to wystarczy tunel odchylic najlepiej w dwie osoby, jedna delikatnie go odchyla, druga wsuwa dłoń z bitem i kluczykiem i kręci, wystarczy lekko zruszyc śrubę i potem palcami idzie
dawidowski981 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Odświeżam temat, dzisiaj przyszla do mnie folia a’la carbon i okleiłem sobie dekory na drzwiach i nad schowkiem. Efekt calkiem fajny i nie jest to jakos mega trudne w demontażu. Zostal mi jeszcze do oklejenia dekor na tunelu ale do tego wole miec mechanika przy sobie zeby pomógł to rozłożyć. Pozdro?
Rekomendowane odpowiedzi