Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Nie działa wskażnik temperatury cieczy chłodzącej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem polega na tym ze nie działa w ogólę wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej na desce rozdzielczej, nawet nie drgnie. wymieniałem juz czujnik, nic nie dało, auto dogrzewa sie normalnie na klimatroniku 90stopni, vag pokazuje błąd czujnika ale po podmiance na nowy jest tak samo. zegarów jeszcze nie rozbierałem ale wątpię zęby to było z nimi cos związane gdyż vag w sekcji na zegary nic nie wypluwa. W sumie nie przeszkadza mi to jakoś tragicznie ale może ktoś miał taki przypadek i go rozwiązał. z góry dzięki.

Opublikowano

witam .ja takiego przypadku nie miałem ale z tego co czytałem na forum to są dwa czujniki temperatury płynu dwu pinowy i cztero pinowy jest ten temat gdzieś pod tematem problemy z temperaturą silnika musisz sobie to poszukać .

Opublikowano

wiem kolego ze jest czujnik 2 i 4 pinowy. ja mam ten 4 pinowy który ma osobno sekcje na zegary i na sterownik. dlatego własnie auto mi sie dogrzewa i jest temperatura ok. natomiast nie działają zegary tj. wskaznik i jak juz pisałem to wymiana czujnika nic nie daje.

Opublikowano

zrób Vagiem test elementów wykonawczych w liczniku może umarł wskaźnik tak jak u mnie

Opublikowano

zrób Vagiem test elementów wykonawczych w liczniku może umarł wskaźnik tak jak u mnie

pisałem ze nie ma zadnych błędów w vagu na zegarach :wink4:

Opublikowano

zrób test zegarów vagiem nie szkodzi że nie ma błędów. W teście tym wszystkie wskazówki stają dęba i badane są różne wskaźniki.

Mi to wyglada na padake w zegarach

Opublikowano

zrób test zegarów vagiem nie szkodzi że nie ma błędów. W teście tym wszystkie wskazówki stają dęba i badane są różne wskaźniki.

Mi to wyglada na padake w zegarach

spoko zrobie w takim razie na nastepnym spocie i zobaczymy co bedzie.[br]Dopisany: 15 Styczeń 2009, 22:39_________________________________________________a z czystej ciekawosci jak to wymieniałes da sie sam wskaznik czy trzeba zegary wymieniac???

Opublikowano

Jak sie okaze ze to silniczek to tylko wylut starego i wlut nowego. A jak nie masz stycznosci z lutownica to chyba taniej wychodzi kupic nowe zegary na allegro.

A tak z innej beczki :drunk: bo wyglada na to ze ty solenizant dzisiaj jesteś :wink4:

Opublikowano

Jak sie okaze ze to silniczek to tylko wylut starego i wlut nowego. A jak nie masz stycznosci z lutownica to chyba taniej wychodzi kupic nowe zegary na allegro.

cos tam w technikum lutowałem wiec moze sobie poradze a jak nie to zawioze do zaprzyjaznionego serwisanta tel. komórkowych, on duzo lutuje :wink4:

A tak z innej beczki :drunk: bo wyglada na to ze ty solenizant dzisiaj jesteś :wink4:

a to jest akurat fakt jeszcze przez godzinke bede solenizantem i popijam przed kompem :)

Opublikowano

Wszystkiego najlepszego zatem Ozi :good:

Dużo kasy :cygaro:, fajnych lasek :naughty: no i :quattro::wink4:

Opublikowano

To samo spotkało mnie dziś.Postawiłem samochód(silnik gorący 90st),za 5 minut odpalam i wskaźnik ani nie drgnie,a ogrzewanie ładnie grzeje,silnik gorący.Potem za którymś zapaleniem znów zadziałał wskaźnik ale już ostatni raz.

Gdzie mogę to szybko jutro zdiagnozować,oprócz ASO oczywiście.

Opublikowano

W b6-tkach często pada silniczek krokowy wskażnika temperatury. u mnie czasem przez dłuższy czas potrafi działać dobrze a czasem pokazuje bzdury np:stan początkowy wskazówki na zimnym silniku na 70 nawet przy wyłączonym zapłonie a przy 90 wskazówka na 130. Podczas testu vagiem tak samo czasem wskazówka idzie razem z pozostałymi a czasem po swojemu.Jak wariuje to wyciągam na chwilę bezpiecznik od zegarów,wkładam go zpowrotem i na jakiś czas spokój.Czeka mnie wymiana wskażnika ale nie mam czasu się za to zabrać.

Opublikowano

Ozi jeśli będziesz potrzebował licznik, to mam co prawda licznik od A4 1,6 ale może jakieś elemnty można będzie przelutować, jak cos to daj znać :)

Opublikowano

Ozi jeśli będziesz potrzebował licznik, to mam co prawda licznik od A4 1,6 ale może jakieś elemnty można będzie przelutować, jak cos to daj znać :)

dziekówka ARSON :good: dzisiaj sprawdzam zegary bo wczesniej nie miałem czasu to dam Ci jak cos znac :)