Gandzior Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Witam. Mam problem z nową instalacją Lpg. Instalacja składa sie z reduktora kme gold, wtrysków hanna niebieskie i komputer stag qbox+. Od samego początku falują obroty delikatnie w przedziale 700-800. Jak jest nierozgrzany to jak wcisnę pedał gazu do konca na luzie to na sekunde się krztusi i dalej leci normalnie. A trzeci problem to podczas 2 pierwszych przyspieszeń powyżej 4000 obrotów jak puszczę pedał gazu to spadają mi obroty i falują przez kilka sekund i czasami potrafi zgasnąć. Proszę was o pomoc w tym temacie.
artur100g Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Po pierwsze masz nowy gaz to reklamacja i niech poprawiają.Po drugie ani Gold ani tym bardziej Hana niebieska nie jest najlepszym wyborem.Gdzie montowałeś?
rogigor Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Jedź do serwisu skoro nowa. Szarpanie na nierozgrzanym silniku to pewnie dlatego, że go zalewa. Ustaw wyższą temperaturę przełączania na gaz. A nagły spadek obrotów po zbutowaniu to może być objaw uszkodzonego reduktora.
Gandzior Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2017 Montowałem w MCCGas na korkowej w W-wie.
Rekomendowane odpowiedzi