Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Hamulce ZIMMERMANN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś używał Zimmermannów i podzieli się opinią?
podobno jest to producent tarcz ATE...

Opublikowano

Pewnie jakaś firma krzak :D

A tak serio, poczytaj tematy które już są w tym dziale.

Opublikowano

Ja jeżdżę na tarczach Zimmermana od 2 lat i powiem tyle że póki co to najlepsze tarcze jakie miałem.

Opublikowano

Też aktualnie mam założone Zimmermany i jestem zadowolony.

Opublikowano

Też mam zimmermany sport i póki co bez zarzutu.

Opublikowano

Dwa lata w a6 ojca i sprawują się świetnie.

Opublikowano
4 godziny temu, rafalpe napisał:

podobno jest to producent tarcz ATE...

Nie jest

Opublikowano

Ja miałem i wystarczyło jedno hamowanie z 280 km/h do 90 i po tarczach. Tylko u mnie jest chyba problem z piastami i możliwe że dla tego poleciały pierwszym hamowaniu...
Za komplet tarcze (nawiercane) + klocki zapłaciłem taniej niż same tarcze ATE ;)

Opublikowano

tarcze zimmermann = ori oooo

ATE to pakowacz i drogi

Edytowane przez wyzyk83

Opublikowano
7 minut temu, Daro_88 napisał:

Ja miałem i wystarczyło jedno hamowanie z 280 km/h do 90 i po tarczach. Tylko u mnie jest chyba problem z piastami i możliwe że dla tego poleciały pierwszym hamowaniu...
Za komplet tarcze (nawiercane) + klocki zapłaciłem taniej niż same tarcze ATE ;)

no to jak piasty krzywe to coś innego,nawet tarcze za 2tysie można zajechać jednym hamowaniu.:wink:

Opublikowano

ja zakładam tarcze zimmermanna lub textra i jest git

oczywiście podstawa to odpowiedni montaż

Opublikowano
3 godziny temu, Daro_88 napisał:

Nowe tarcze należy też dotrzeć, a można też szybko załatwić tarcze wjeżdżając z gorącymi heblami w wodę.

Opublikowano

Ja tarcze Otto Zimmermann Made in Germany mam założone na tyle z klockami Ferodo.

Tarcze Zimmermanna są drogie, i warte polecenia. Klocków już tak nie polecają (nie wiem, nie używałem)

Opublikowano

W 3 poprzednich samochodach miałem założone tarcze ATE Power Disc i szczerze to nie miałem lepszych tarcz do "jazdy na codzień" i nie porównujemy ich z tarczami wyczynowymi typu ceramika bo to zupełnie inna liga.   Co prawda tarcze Zimmermann są Tańsze praktycznie o połowę niż te z ATE. Miałem komplet założony ( ATE Power Disc + klocki ceramiczne ATE) na przód w passacie 2.8 4motion i nieraz dymy szły przy hamowaniu i nieraz na dymiących zajeżdżałem (zero studzenia) pod dom i kompletnie nic się z nimi nie działo. Poprzednie zwykłe hamulce spaliłem w ciągu jednej trasy ok. 50 km ze skutkiem takim, że ledwo mogłem wyhamować z prędkości 50km/h do zera.  Jeżeli ktoś lubi drapieżną jazdę i chce cieszyć się z hamulców dłużej niż kilka mocniejszych hamowań to osobiście polecam komplet od ATE i najlepiej na wszystkie koła  ;)  Cena za jakość :)

Dodam jeszcze że w Golfie IV mam komplet na przód już 6 lat, hamulce dostawały w "d*pę" ile weszło i przez cały czas użytkowania ani razu mnie nie zawiodły. Co prawda już kwalifikują się do wymiany bo nie wiele ich zostało ale plusem jest to że i tarcze i klocki zdzierały się równo i nie bawiłem się w wymianę klocków co rok jak to miało miejsce ze zwykłymi klockami.

Edytowane przez Daro_88

Opublikowano
32 minuty temu, Daro_88 napisał:

ate..   Cena za jakość

Ani cena Ani jakość

Opublikowano

Ja osobiście ATE nie polece już nigdy. Miałem osobiście 4 komplety w 2 różnych autach i nigdy więcej. Co prawda o pierwszym komplecie nie mogę złego słowa powiedzieć ale następne były dramatyczne. Zużyły się bardzo szybko a i skuteczność hamowania pozostawiała wiele do życzenia.  Swoją drogą słyszałem od jednego mechanika że ATE owszem ale tak z 6 lat temu później popsuła się im jakość i momentalnie szybowały opinie w dół.

2 lata temu DEV polecił i podesłał mi Zimmermany oraz klocki Galfer i auto do tej pory hamuje aż miło do tego zero problemów z biciem czy piszczeniem co przy ATE się zdarzało i to na długo przed zużyciem klocka czy tarczy.

Opublikowano
12 godzin temu, hugo911 napisał:

Swoją drogą słyszałem od jednego mechanika że ATE owszem ale tak z 6 lat temu ...

A będzie ze 20 lat