cichy85 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Witam wszystkich Właśnie przymierzam się do wymiany koła dwumasowego w moim Audi A4 B6, rocznik 2001, silnik 1,8T 150 km, skrzynia 6-stopniowy multitronic Może ktoś się orientuje jaki jest koszt takiej wymiany lub bardziej zakupu samego koło dwumasowego i wszystkiego co potrzebne do takiej wymiany?
aiwer Opublikowano 20 Czerwca 2017 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Rozwalić dwumasę w benzynie to nie wiem co trzeba robić. Jesteś pewny, że to dwumasa? Często mechanicy chcą wymieniać własnie dwumasę, a uszkodzone jest tylko łożysko. Koszty do 2500zł za całość (części + robocizna)
cichy85 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2017 Problem, który występuje w moim Audi trwa w zasadzie od momentu kiedy je zakupiłem lub pewien czas po zakupie - nie pamiętam teraz dokładnie. Chodzi o drganie samochodu podczas ruszania do tyłu lub do przodu, mam skrzynię automatyczną więc opiszę to tak, w momencie kiedy wrzucam bieg D (jazda do przodu), puszczam hamulec i samochód samodzielnie rusza do przodu, wyczuwalne są takie nieprzyjemne drżenia, podobnie jest kiedy wrzucę bieg R (jazda do tyłu). Czasem w ramach testów kiedy mam zaparkowany samochód na wprost jakiegoś krawężnika podjeżdżam kołami pod sam krawężnik, puszczam hamulec i gaz, wtedy samochód ma zblokowane koła i próbuje jechać do przodu lub tyłu - w tym momencie także drży samochód. Jednak jeśli podczas ruszania dodam "gazu" drżenie nie występuje. Czasem kiedy odpalam samochód pierwszy raz rano załącza się tzw. "ssanie" i obroty silnika są wyższe niż normalnie 1100-1200 obrotów (nie pamiętam dokładnie), w takiej sytuacji te drżenia są prawie niewyczuwalne lub dużo lżejsze.
cichy85 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2017 Jak były sprawdzane jakiś czas temu wszystko było z nimi OK, jedynie tuż po zakupie auta wymieniana była poduszka silnika.
majlet Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Znajdź może jakiegoś ogarniętego mechanika niech Ci dokładnie przeleci wszystkie poduchy itd. Dziwna sprawa żeby dwumasa siadła w benzyniaku
Rekomendowane odpowiedzi