Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zgasł i nie chciał odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie...
A4 B6 2.0 benzyna sekwencja...

Dzis miałam taka sytuację ...po raz pierwszy...

Po parkowaniu w bardzo słonecznym miejscu (8h)...auto mocno rozgrzane ... w wewnątrz...ruszyłam,przejechałam może z 300m (po ok 200m przełączyło na gaz)...na rondzie odłączyło prąd... 
Po próbie odpalenia tj odłączeniu blokady zapłonu i przekręceniu kluczyka pojawiło się tak jak zawsze OK...ale zostały kontrolki silnika, aku i EPC...
Kręcił tak jak z włączoną blokadą zapłonu ...i nie odpalał...

Postałam trochę (może z 40min) nadal próbując odpalić ale bez skutku...aż... w końcu załapał i kontrolki zgasły... Tak jakby sie trochę wychłodził i to pomogło - takie odniosłam wrażenie...

Podjechałam do magika...podłączył pod sprzęt i zero błędów...żadnego śladu po zdarzeniu i auto pali.... więc nic nie zrobił bo objawów brak...

U mnie sytuacja sie powtarza...Mam szczęście do Audi z serii Archiwum X... hehe .... wczesniej miałam A3 i też dziwne rzeczy się działy ... :/
Jakiś pomysł..?? 1f615.png?
Z góry dziękuję Kasia...

Edytowane przez Kasia07
Opublikowano

Jesli pozostawaly swiecace kontrolki to blokada nie deaktywowala sie i zablokowała zaplon. Zdarzenie z kategorii upierdliwych i kaprysnych lepiej nie odpuszczać bo latem z plażingu może byc problem wrócić

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka