Opublikowano 5 Września 20205 l 5 godzin temu, Michu1996 napisał: Z instrukcji wynika ze z tego szerokiego nawiewu leci jakieś powietrze, ale pewnie ma to „wspomagać” nawiew środkowy oraz boczne Właśnie nie wynika. Wynika, że nawiew szerokopasmowy realizowany jest przez nawiewy boczne i środkowy. Pod numerem 5 są zaznaczone wszystkie wyloty powietrza. Jakoś ten szeroki jest pominięty, więc chodzi o sposób nawiewu a nie miejsce. Po tych wszystkich dociekaniach dla mnie temat jest zamknięty ? Edytowane 5 Września 20205 l przez vvalery
Opublikowano 6 Września 20205 l 21 godzin temu, vvalery napisał: Właśnie nie wynika. Wynika, że nawiew szerokopasmowy realizowany jest przez nawiewy boczne i środkowy. Pod numerem 5 są zaznaczone wszystkie wyloty powietrza. Jakoś ten szeroki jest pominięty, więc chodzi o sposób nawiewu a nie miejsce. Po tych wszystkich dociekaniach dla mnie temat jest zamknięty ? Wczoraj temat sprawdzony i potwierdzam, ze ten szeroki nawiew jest realizowany przez nawiew środkowy oraz boczny. Można zakończyć dyskusje
Opublikowano 7 Września 20205 l Panowie, dopiero zobaczyłem dyskusję. Powiem coś o moich doświadczeniach. Jak miałem A4 z 2016 roku, miałem opcję otwarcia tej kretki środkowej i leciało przez nie delikatnie powietrze. Jak się zamknęło to przestawało lecieć. Więc na 100% jakaś klapka musiała się otwierać i projektowo miało być tak, że z tego dużego nawiewu nie mogło lecieć mocno powietrze bo by przeziębiało pasażera. I rozwiązali to jakąś klapką z nawiewów sąsiadujących. Natomiast w RS5 z 2019 roku już nie mam tej opcji w klimatronicu i nic mi nie wieje. Także moim zdaniem coś tutaj zmieniali i każdy z Was może mieć rację.
Opublikowano 10 Września 20205 l Autor Mam nadzieję, że te dwa nagrania rozwieją wszelkie wątpliwości Nie twierdzę, że będzie to działało identycznie w każdym aucie, ale u mnie działa [edit] dodaję z YT, bo na desktopie nie ma playera Edytowane 10 Września 20205 l przez sowiq
Opublikowano 10 Września 20205 l 5 minut temu, sowiq napisał: Mam nadzieję, że te dwa nagrania rozwieją wszelkie wątpliwości Brawo! Bardzo dziękujemy! Potwierdzam, że u mnie działa tak samo.
Opublikowano 10 Września 20205 l Tak jak napisałem. Natomiast w nowszych modelach lub po prostu w RS-ie ta opcja zniknęła z climatronica i już nie wieje wcale. Ale dzięki za filmik. Fajnie pokazuje, że to nie lipa. Edytowane 10 Września 20205 l przez Kosmita
Opublikowano 10 Września 20205 l 4 godziny temu, sowiq napisał: Mam nadzieję, że te dwa nagrania rozwieją wszelkie wątpliwości Nie twierdzę, że będzie to działało identycznie w każdym aucie, ale u mnie działa [edit] dodaję z YT, bo na desktopie nie ma playera Daj tą folię na środek tego niby nawiewu, wtedy zobaczymy jaka jest siła. Wygląda to na gigant nawiew, którego u mnie nie ma. Dałem na bok jak Ty i podwiewa z nawiewu po lewej stronie Edytowane 10 Września 20205 l przez vvalery
Opublikowano 10 Września 20205 l Specjalnie zszedłem do garażu i u mnie z leciutką wstążeczką efekt z pseudo nawiewu żaden. IMG_4619.MOV
Opublikowano 10 Września 20205 l 5 godzin temu, sowiq napisał: Mam nadzieję, że te dwa nagrania rozwieją wszelkie wątpliwości Nie twierdzę, że będzie to działało identycznie w każdym aucie, ale u mnie działa [edit] dodaję z YT, bo na desktopie nie ma playera Tym filmikiem mocno dałeś do zastanowienia trzeba zrobić kolejny test
Opublikowano 10 Września 20205 l 27 minut temu, vvalery napisał: Specjalnie zszedłem do garażu i u mnie z leciutką wstążeczką efekt z pseudo nawiewu żaden. IMG_4619.MOV Różnicę widzę taką, że u @sowiq pozostałe nawiewy w kadrze były zamknięte (być może inne też). Nie wiem, czy to coś zmienia. Edytowane 10 Września 20205 l przez misku
Opublikowano 10 Września 20205 l 32 minuty temu, misku napisał: Różnicę widzę taką, że u @sowiq pozostałe nawiewy były zamknięte (być może inne też). Nie wiem, czy to coś zmienia. W instrukcji, realizacja tego nawiewu, nie mówki, żeby cokolwiek dodatkowo wyzamykać, przełączać czy coś innego, tylko otworzyć jak poniżej. Ale jutro nagram z zamkniętą dla pewności. Może Sowiq ma jakąś tajemniczą dziurkę.? Edytowane 10 Września 20205 l przez vvalery
Opublikowano 10 Września 20205 l Autor Panowie, ja pozamykałem wszystkie nawiewy, na panelu ustawiłem po obu stronach wianie z kratek i siłę nadmuchu na maksa. Chodziło mi o to, żeby było widać, że faktycznie ta kratka nie u każdego jest zaślepiona i powietrze z niej może lecieć + jest tam jakaś klapa. Podejrzewam, że tunel doprowadzający do niej powietrze jest taki sam jak przy kratkach bocznych. A że jest o wiele szersza, to i podmuch będzie miał mniejszą siłę. Nie chodziło mi o udowadnianie, że z tej kratki wieje wichura, bo przy ustawieniach na "auto" tak nie jest. Ale pokazałem, że u mnie ona faktycznie działa :)
Opublikowano 11 Września 20205 l Wygląda na to, że potwierdza się to co pisze kosmita. W mojej a4 z 2019 roku nie ma możliwości ustawienia nawiewu na tą kratkę tak jak pokazuje to filmik kolegi sowiqa
Opublikowano 11 Września 20205 l Dokładnie, za bardzo skupiacie się panowie na sile nadmuchu, Ta kratka daje po prostu delikatną wentylację. I działała mi w A4. W nowszych rocznikach już tej opcji nie ma - pewnie coś przyoszczędzili a i tak efektów nie było widać aż tak.
Opublikowano 11 Września 20205 l Witam Do czego te 2 przyciski? Jeden to chyba automatyczne parkowanie a ten drugi?
Opublikowano 17 Września 20205 l W dniu 11.09.2020 o 12:58, Kosmita napisał: Dokładnie, za bardzo skupiacie się panowie na sile nadmuchu, Ta kratka daje po prostu delikatną wentylację. I działała mi w A4. W nowszych rocznikach już tej opcji nie ma - pewnie coś przyoszczędzili a i tak efektów nie było widać aż tak. Gdzieś kiedyś czytałem, że leci tam powietrze bodajże z siłą 20-30% w porównaniu do reszty
Opublikowano 17 Września 20205 l To jest chore żeby przy normalnym nawiewie nic nie dmuchało, a wyzamykanym ledwo co i nie wiadomo skąd. Jaki jest tego sens to nie wiem. U mnie jest, a jakoby nie było, z naciskiem na nie ma, i tak z tym żyję. ?
Opublikowano 17 Września 20205 l 5 godzin temu, vvalery napisał: To jest chore żeby przy normalnym nawiewie nic nie dmuchało, a wyzamykanym ledwo co i nie wiadomo skąd. Jaki jest tego sens to nie wiem. U mnie jest, a jakoby nie było, z naciskiem na nie ma, i tak z tym żyję. ? Nawiew o ładnej stylistyce jest , coś tam z niego dmucha i tego się trzymajmy
Opublikowano 18 Września 20205 l Panowie szukam A4 B9 ALLROAD z VIRTUALEM A dokładnie potrzebuje kodowanie licznika 17